* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

SK Loko Praha A – DDM Praha 6 A – 🗼 přebor družstev

... dnes navštívil 1 uživatel, celkem 312 uživatelů

František Štross ml., 19. 2. 2009 0:42 | aktualizace: 19. 2. 2009 0:46

Ani tentokrát jsme ze sklepa nevyvezli ani bod.

Ve svých předchozích několika článcích jsem při popisu zápasů vytvářel doslova romány, tentokrát budu stručný, za to však aktuální.

V našem šestém zápase letošní sezóny jsme k zápasu s Loko Praha A zavítali do naší "oblíbené" hrací místnosti na Vltavské, kde se nám zpravidla "velice daří". Ani tentokrát jsme nezklamali a projeli to na celé čáře.

Já jsem nechtěl dopadnout jako loni, a tak jsem místo "děravého" Svěšnikova zahrál proti Kačmaříkovi solidní Ruskou. Výsledkem byla remíza opakováním tahů již v 18 tazích. Ještě dříve než já však dohrál Karel, kterému se bílými vůbec nepovedlo zahájení a byl nemilosrdně zmacen asi ve 20 tahu. Podobně dopadla i Lenka, která vydržela jen asi o 8 tahů déle. A do třetice všeho zlého prohrála i Martina. Ta se nejprve v koncovce úspěšně vymanila z tlaku na centrálních sloupcích, ale pak přehlédl malou taktiku, ztratila pěšce a rázem bylo po partii.

Zbývající partie vypadaly nadějněji, ale nakonec i zde jsme chybovali. Jirka přešel z přibližně rovné pozice zcela nesmyslně do úplně prohrané střelcovky, Michal sice pěkně přehrál Tejkala, ale na rozhodující krok k výhře si nechal málo času a jen remizoval a remízou skončila i partie Pavla Slováka, přestože jeho dámská koncovka byla zcela jistě vyhraná. Alespoň čestný bod nám trpělivou hrou zajistil v této sezóně poprvé nastoupivší Pavel Kincl.

Prohra 2½:5½ nám v záchranářských pracích evidentně moc nepomohla, nicméně souboje s přímými konkurenty v boji o udržení nás ještě čekají, a tak není nic ztraceno.

Odkaz je zde.

František Štross ml., 19. 2. 2009 0:42 | aktualizace: 19. 2. 2009 0:46

   




   Informace o formátu vkládaného textu

Celkem 0 příspěvků | Bez přihlášení nemusí být zobrazeny všechny příspěvky.

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM