* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Loko Praha A - DDM Praha 6 A – 🗼 přebor družstev

... dnes navštívil 1 uživatel, celkem 355 uživatelů

František Štross ml., 16. 1. 2016 17:07 | aktualizace: 16. 1. 2016 17:10

Na Loko neumíme.


Na úvod soutěže jsme zavítali na Žižkov k zápasu proti přátelům z Loko Praha. Ti již nesídlí v nechvalně známé sklepní místnosti na Vltavské, nýbrž v poměrně útulných prostorách sportovního areálu Na Třebešíně. Před zápasem jsem byl docela optimisticky naladěn, protože k dispozici bylo prvních 10 hráčů soupisky, takže jsme s klidným srdcem mohli zapůjčit Tondu béčku hrajícímu o postup. Můj optimismus vyprchal přibližně 40 minut před zápasem, když mi Adam oznámil, že musí zůstat v práci déle a nestihne na zápas dorazit. Tím se naše původní plány rozpadly jako domeček z karet. Bylo jasné, že musíme někoho povolat z béčka a doufat, že Kauč tam narychlo sežene náhradníka. Úkol o to těžší, že ve stejnou dobu hrálo i naše céčko. Tonda s Honzou nebrali mobil, dovolali jsme se až Zdeňkovi, který ochotně souhlasil s výměnou Bílé Hory za Žižkov.

Úvod zápasu nebyl špatný, 3 celkem rychlé remízy, přičemž dvakrát jsme se zbavili černých figur. Nejprve remizoval bílými v CaroKannu Pavel S., pak jsem ho následoval já. Nebyla to partie, se kterou bych se zrovna chtěl chlubit. Do teoretického souboje ve Svěšnikovovi se mi bez přípravy nechtělo, tak jsem hrál radši „na jistotu“ variantu bez jakýchkoliv ambicí na výhru. Jak jsem pak zjistil doma v databázi, za celou partii jsem provedl pouze jeden vlastní tah a ještě pravděpodobně pochybný. Vše ostatní se již hrálo. Další půlku přidala černými Martina v koncovce výměnné španělky.

Před mým následným odchodem domů jsem viděl další pozice následovně. Vláďa a Karel stáli nejasně, Ondrova pozice měla značné remízové tendence, Pavel K. si odvážně sebral dámou pěšce na b2 a bylo jasné, že za něj bude dost trpět, Zdeněk si nechal optimisticky narušit pěšcovou strukturu před vlastním králem a hledal útočné šance.

Kolem deváté mi psal Ondra, že stav je 2:4 (prohrál Pavel K. a Zdeněk, Ondra remizoval) a Vláďa s Karlem ještě bojují. Bohužel oba to na výš než na remízu nedotáhli (přesto jim patří pochvala za bojovnost), takže na úvod jsme si připsali porážku 3:5. Na Loko prostě zahrát neumíme, v Přeboru s nimi máme bilanci 6 proher ze 6 zápasů.

Jak zápas viděli naši soupeři, si můžete přečíst v Loko-zpravodaji 2/2016. Díky kapitánovi Loko Mirkovi Kamlachovi přikládám i zápasové fotky.









































František Štross ml., 16. 1. 2016 17:07 | aktualizace: 16. 1. 2016 17:10

   




   Informace o formátu vkládaného textu

Celkem 0 příspěvků | Bez přihlášení nemusí být zobrazeny všechny příspěvky.

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM