* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Přebor DDM 2010 – 🏆 turnaje

... dnes navštívil 1 uživatel, celkem 312 uživatelů

Michal Hacaperka, 10. 10. 2010 11:32 | aktualizace: 7. 11. 2010 17:25

Ve čtvrtek 7. října slavila svátek Justýna a šachisté DDM Praha 6 rozehráli při této příležitosti již sedmý ročník tradičního turnaje o přebor klubu. I když letos neproběhla dostatečná prezentace turnaje v médiích a všechen vysílací čas v České televili byl věnován volbám, na startovní listině se objevila silná pětice zvučných jmen. Turnaj se hrál uzavřeným systémem a s mezinárodní účastí, když se na startu sešli čtyři češi a jeden Němec. Divákům v Šachovém centru na Bílé Hoře se představili GM Mišička, WGM Lenička, GM Vráťa, GM Vlasta a IM Honzíček. Turnaj se tak mohl pyšnit hodnotou 25. kategorie.

Nelítostné boje probíhaly hned od úvodních kol, kde IM Honzíček nestačil na dobře připravenou WGM Leničku a GM Vráťa si hravě poradil s GM Vlastou. Druhé kolo přineslo velice napínavou partii mezi GM Mišičkou a WGM Leničkou, která na prahu výhry ve vypjaté pozici překročila čas. Podobným tempem atraktivních partií (bez jediné remízy!) dospěl turnaj až k poslednímu kolu, kde IM Honzíček přehédl s GM Mišičkou jednoduchou šedesátijednatahovou kombinaci a partii vzdal. Celkovým vítězem se tak stal GM Mišička, když o jeho prvenství před WGM Leničkou rozhodovala jako pomocné hodnocení až cílová fotografie. Smutný nemusí být ani IM Honzíček se třetím místem, když splnil tolik potřebnou sedmnáctou normu a po uhrazení symbolického poplatku do pokladničky FIDE se tak může rovněž pyšnit tolik očekávaným titulem GM. Svůj celoživotní sen si tak splnil právě v okamžiku svých krásných třiatřicátých narozenin.

Zbývá ještě poděkovat organizátorům, kterým se podařilo dát dohromady bohatý cenový fond. GM Mišička si tak odváží 2½ miliónu euro, WGM Lenička 2 milióny euro, třetí, již můžeme psát, GM Honzíček 1 milión euro, čtvrtý GM Vráťa půl milónu euro a také GM Vlasta, kterému turnaj vůbec nevyšel, neodjíždí s prázdnou a odváží si krásné 3 Kč.

A poslední poděkování patří také společnosti J.Krejnický Company a.s., která se starala o občerstvení hráčů a po celou dobu turnaje pro ně připravovala bohaté švédské stoly. Celkově proběhl turnaj v přátelské atmosféře a za rok se můžeme všichni těšit na tuto akci znovu.

Celkové pořadí:
1. GM Mišička 3b
2. WGM Lenička 3b
3. GM Honzíček 2b
4. GM Vráťa 2b
5. GM Vlasta 0b

Michal Hacaperka, 10. 10. 2010 11:32 | aktualizace: 7. 11. 2010 17:25

   




   Informace o formátu vkládaného textu

Celkem 0 příspěvků | Bez přihlášení nemusí být zobrazeny všechny příspěvky.

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM