* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

ŠK DA Praha E – DDM Praha 6 C

1. kolo |2. kolo |3. kolo |4. kolo |5. kolo |6. kolo |7. kolo |8. kolo

Spanilá jízda céčka pokračuje!!! Po tuhém boji se nám podařilo sestřelit i papírově nejsilnější tým naší skupiny a hodně jsme se tak přiblížili kýženému postupu. Kromě dlouhodobě indisponovaného Davida nám chyběl ze základní sestavy ještě Saša. Naštěstí máme skvělého náhradníka Jirku, a na poslední chvíli se Markovi povedlo splašit ještě Michaila, takže jsme mohli nastoupit v osmi. Hrálo se v budově "nevímjakého" policejního útvaru. Po překonání úvodní mříže jsme se nakonec všichni "po šipičkách" dostali do hrací místnosti. První, co jsem zaregistroval při příchodu, bylo hrozné horko sálající z přímotopu hned pod oknem. O to horší bylo pak moje zděšení, že moje třetí šachovnice se nacházela hned vedle. Jako na potvoru jsem si vzal svoji oblíbenou zelenou košili s dlouhými rukávy. Navíc moje židle byla situovaná tak nešťastně, že jsem se nemohl ani volně procházet po místnosti, leda bych neustále vyrušoval další hráče. Proto jsem ani neviděl mnoho z ostatních partií, jak už v poslední době bývá mým nedobrým zvykem. Vezmu to tedy od jedničky…

…kde remizoval Jirka Hrdina. Petr na dvojce měl za soupeře nám dobře známého bijce Jahodu, který dokázal zremizovat samotného Širova. Petr hrál bílými královský gambit. Kromě obětovaného pěšce ztratil ještě druhého, ale povedlo se mu přitom dostat soupeře do silné časové tísně, a tak nabídnul remízu, kterou naštěstí soupeř přijal. Mě se při partii pekl mozek. Hned od začátku jsem se dostal do nepříjemné pozice a skoro třicet tahů jsem se v podstatě bránil. Potom ale můj protivník zvolil příliš optimistický plán a já jsem si zároveň vzpomněl na Markovo: "Dneska od tebe čekám bod :)". Horko bylo k nevydržení, ale vůle překonala nakonec útrapy těla a vydřel jsem výhru, když jsem si lépe spočítal následky oboustranného vtrhnutí dam do nepřátelských táborů. Po partii jsem málem padnul únavou. Mirek vedle mě hrál fantastickou antisicilskou s a3,b4 a v podstatě ze zahájení získal zřejmou převahu. Pak se ale pozice začala hodně komplikovat a řekl bych, že silně v neprospěch bílého. Naštěstí soupeř nezvládl ve složité pozici učinit třicet tahů v předepsaném limitu, a tak jsme i tady slavili vítězství. Marek z úvodních tahů vyšel s pěšcem míň a hodně zjednodušenou stísněnou pozicí. Doufal jsem v remízové kouzlo nestejných střelců, ale marně. Franta na šestce dohrával poslední…z jeho partie jsem viděl jenom koncovku s nestejnými střelci, věžemi a pěšcem míň z našeho pohledu. Franta vedl koncovku dlouhou dobu skvěle, pak ale došlo k výměně střelců místo věží a už v prohrané pozici partii ukončil pád praporku našeho hráče. Jirka na sedmičce pěkně vyhrál, když krásně uvěznil bílou věž na b2 pěšcem b3 a střelcem c2. Opět jsme zde měli nestejné střelce, ovšem tentokrát hrál tento fakt vzhledem k zajetí bílé věže rozhodující vítěznou výhodu, kterou taky Jirka přesvědčivě uplatnil. Michail Chmiel rychle remizoval…v závěrečné pozici měl střelce a dámu, proti dámě a haldě pěchů. Povedlo se mu podle všeho vyhnat soupeřova krále hodně daleko, ale stačilo to jenom na věčný šach.

Na závěr nutno podotknout, že jsme měli štěstí. Sešli jsme se v osmi; na druhé, třetí i čtvrté desce jsme stáli špatně, ale získali 2½ bodu. Je super, že hrajeme jako tým, a snad nám to vydrží i ty poslední tři kola. S Markem jsme šli vítězství oslavit do Řepské restaurace/bowling klubu Manta, kde vaří do dvanácti a není tam zakouřeno. Takže bych tam zaskočil někdy po šachách, ať máme změnu (a ať to mám tři minuty od baráku :)). Náš bowlingový match nakonec skončil 2:2. Po z mé strany hodně neadekvátních výkonech v prvních dvou hrách, kdy mě Marek smetl, jsem v druhých dvou se štěstím vyhrál. Půjčili jsme si z vedlejší dráhy oranžovou kouli "bouračku" (váha 14), a spolu s fialovou "dorážečkou" (váha 10) to tam začalo už docela slušně padat. Sem tam se objevil i nějaký ten "doublestrike". Skončili jsme okolo jedné a já jsem další den spal dloooouho, proto jsem taky nemohl napsat článek dřív. Zatím see ya a držte nám palce, ať to dotáhneme do konce bez ztráty květinky…díky.

Zdeněk, 21.2.2007

DDM Praha 6 CŠK DA Praha E4½ : 3½
1. černýHrdina Jiří1927Kolář Dan1958½ : ½
2. bílýDaubner Petr1810Jahoda Ladislav1939½ : ½
3. černýZůna Zdeněk1807Rožumberský Adolf18981 : 0
4. bílýKaláb Jaromír1722Fikr Lukáš19511 : 0
5. černýŠtván Marek1614Haase Pavel18580 : 1
6. bílýŠtross František st.1498Šmíd Ota16830 : 1
7. černýSmělý Jiří1574Staněk Václav16271 : 0
8. bílýChmiel Michal Baier Jan1568½ : ½

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM