* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Vysočina 2005 - 9.kolo

Franta: Po mém 1.e4 mě soupeř (Pavliš 2114) překvapil a místo očekávaného 1..e5 odpověděl CaroKannem. Na tzv. vyvrácení s 3.exd4 a 4.c3 jsem již zanevřel, a tak se hrálo klasické 3.Jc3. V jedné z vedlejších variant systému se 4..Sf5 nehrál soupeř právě nejpřesněji a dovolil mi získat silnou dvojici střelců. Po přechodu do koncovky neměla černá dvojice jezdců proti mým střelcům šanci a po průlomu na královském křídle jsem rychle zvítězil.

Johny: V posledním kole jsem se utkal s FM Bartošem. V zahájení jsem bílými opět ničeho nedosáhl a radši nabídnul rychlou remízu... Celkově své vystoupení na Vysočině hodnotím přes slušné perfo (2280) podprůměrně, protože jsem se dopustil řady pochybení. Budu se koncentrovat na další turnaj v Liberci na konci tohoto měsíce.

Vláďa: Poslední kolo se vedlo, tak trochu symbolicky, ve znamení neúspěchu. Černými jsem zahrál opět Birdovu obranu španělské. A tentokrát jsem obětoval již v šestém tahu pěšce bez zjevné kompenzace. Soupeř hrál dobře, přešel s oním pěšcem navíc do koncovky, ale podnecil můj nástup na královském křídle. Pozice se značne zkomplikovala, vsadil bych boty, že jsem to měl po mé skvělé oběti dalšího pěšce a jezdce vyhrané nebo alespoň lepší, získal jsem v součtu kvalitu proti pěšci, avšak nepokračoval jsem přesně a ve vzniklé koncovce s jednou věží na každé straně a různobarevnými střelci jsem si nechal uniknout jednoho ze soupeřových pěchů do dámy.

Zdeněk: …proti mně zasedl mladý hráč (elo asi 1670), který před pár dny prohrál černými s Michalem v maršálově útoku. Dnes jsem měl ovšem černé figury já a proti italské zvolil obranu dvou jezdců. Za pěšce míň se mi podařilo svázat soupeřovo dámské křídlo a soupeř odvracel mé taktické hrozby po celé šachovnici jen za cenu velké časové ztráty. Pak jsem chybným ústupem krále dovolil soupeři se rozvázat, ale získal jsem za to zpět pěšce. Prohrál jsem tak, že jsem si vymyslel vítěznou kombinaci, která ovšem vedla k mé porážce, když jsem o tah později přišel o dámu.

Michal: V posledním kole jsem hrál s Horynou královskou indickou se systémem s c6, Da5, Dh5 a mohl jsem po rychlém Sg4 získat pohodlnou hru. Nehrál jsem ale tak, nicméně po pár tazích mi bílý nabídl rychlou remízu. Přijal jsem ji, neboť i já jsem měl před partií v posledním kole stejné úmysly.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM