* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Vysočina 2005 - 7.kolo

Franta: Proti Partlovi (1950) jsem černými ve Svešnikovovi nic nevymyslel a ve 32. tahu přijal soupeřovu nabídku remízy.

Johny: Jsem prostě smolař. Získal jsem technicky vyhranou pozici 2 věže proti dámě, ale přesto jsem prokázal naprostou neschopnost... Připustil jsem oslabení svého krále a pak mi dal soupeř věčňák... Takže se držím stále na 50%. Perfo 2290. Hraju poněkud bídně.

Vláďa: Partie tohoto kola měla pro mě zvláštní teoretický význam, vzhledem k tomu že se hrála opět Birdova obrana španělské v mém podání. Po dvou předchozích prohrách jsem si už na toto zahájení tak nevěřil, ale průběh hry mi opět dodal sílu do dalších bojů po tajuplném 3. ... Jd4. V zahájení jsem obětoval pěšce, ale jak se ukázalo, měl jsem za to dobrou hru. Nicméně na prvních 14 tahů jsem spotřeboval asi 75 minut a toužebně očekávané chycení soupeřovy dámy a tím pádem rychlá výhra se nekonalo. Nakonec jsem se v lepší pozici, ale se strašlivými 3 pěšci míň, chytil na trapné vidle na krále a věž, po kterých jsem se vzdal. Ale z hlediska tvorivosti hodnotím tuto partii kladně.

Zdeněk: Dnes jsem hrál černými s hrozně roztomilým asi jedenáctiletým klukem, který si k šachovému stolku postavil po pravici plyšového tygříka a po levici medvídka. Jenže úsměv mě brzo přešel. Hrála se italská a já jsem zkusil soupeře vlákat do léčky už ve třetím tahu. Ten ji však naprosto bez přemýšlení přešel, a tak jsem musel v prvních čtyřech tazích musel udělat tři týmž jezdcem. Ve střední hře se mi podařilo vytvořit bílému izolovaného pěšce, což mi slibovalo jistou výhodu. Nakonec jsem si připravil jednoduchou past, která sklapla a soupeř přišel o dámu.

Michal: Černými jsem hrál zavřenou sicilskou. Soupeř se snažil všemi prostředky prosadit postup f4-f5 a já se zase snažil všemi prostředky tomuto postupu zabránit. Partie se ale rozhodovala v oboustranné časové tísni, kdy byla na šachovnici velmi komplikovaná pozice. Nakonec jsem bílému docela hezky chytil dámu a ten pak po pár tazích partii vzdal.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM