* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Vysočina 2005 - 4.kolo

Johny: Hrál jsem proti hráči 2170 a v zahájení jsem nakonec ničeho nedosáhl. Hra přešla do vyrovnané koncovky dáma + věž a spousta pěšců... Avšak soupeř se dopustil malého pochybení a dovolil mi okupaci středových sloupců C a D. Kdo mě zná, tak ví, že takové výhody uplatňuji již velice přesně :-) Vynutil jsem přechod do vyhrané věžovky... Soupeř si prohru zasloužil, protože když jsem při partii začal skládat rubikovu kostku, tak si šel stěžovat k rozhodčímu!!! To mě dostatečně naštvalo, takže jsem opravdu toužil po výhře, kterou jsem poté ještě oslavil bohatou hostinou v restauraci :-)

Franta: Partie ze 4. kola proti Růžičkovi (2092) mi zvedla zatím jinak mizernou náladu. Na 1.d4 jsem po zkušenostech z minulého kola neodpověděl suchým 1..d5, nýbrž pro hru na výhru mnohem vhodnějším 1..g6! Plánoval jsem přejít do sicilky po případném 2.e4 Sg7 3.Jc3 c5 4.Jf3, ale soupeř zahrál 2.Jf3 a tak jsem zabočil do králky. Brzy po zahájení jsem za bohatou poziční kompenzaci obětoval pěšce a hned na to trochu odvážně kvalitu, taktéž za pouhé poziční plusy. Pozice byla pravděpodobně v dynamické rovnováze, ale když soupeř trochu neopatrně zabočil do koncovky, výhoda přešla zcela na mou stranu. Bílý musel brzy odevzdat figuru za mého postouplého pěšce, načež moje dvojice střelců jasně dominovala nad nemotornou věží.

Michal: Ve čtvrtém kole jsem hrál bílými španělskou a soupeř mě překvapil Mashallovým útokem. Bránil jsem se, bránil, bránil. Pak jsem ale z ničeho nic obětoval dámu a černý musel v 17. tahu vzdát.

Vláďa: Do čtvrtého kola jsem přišel docela svěží. Zahájení jsem rozehrál vzletně, sice bez pěšce, ale ještě relativně solidně. Během partie jsem ale nedokázal udržet svojí koncentraci. Soupeř si vše náležitě rozmyslel a začal na mě tlačit a já, byť s dostatkem času, jsem nedokázal zareagovat ve vzniklé situaci dobře a pozici jsem neudržel.

Zdeněk: Ve čtvrtém kole jsem měl sice bílé figury ale černou náladu, a v takovém stavu lze ovšem s o 300 bodů silnějším soupeřem pouze prohrát. Svůj mizerný výkon nehodlám nijak komentovat.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM