* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Přebor Prahy družstev v bleskové hře na diktát 2003

Po roce jsme se opět zúčastnili tradičního přeboru Prahy družstev v bleskové hře na diktát. Minulý rok jsme se udrželi v první třídě (která nám mimochodem spadla do klína poté, co jedno z družstev odstoupilo), když jsme obsadili osmou přícku z dvanácti. Naším cílem tedy bylo napodobit tento výsledek i letos. Bohužel už od chvíle, kdy jsme sestavovali družstvo, to nevypadalo moc nadějně. Přestože jsme loni sestavili celá dvě družstva, letos jsme sehnali hráče jen na jediné. Hráli jsme v sestavě: Láďa Jahoda, Sklíčko, Michal, Lenka, Vláďa, Mireček, David Šafránek a Martin Kutil.

Hned první utkání jsme prohráli 2:6 s Teplárnou A. V domnění, že jsme se ještě pořádně nerozozehřáli a že se naše bodové zisky určitě co nejdříve zvýší, jsme zasedli k dalším bojům. A opravdu jsme si polepšili - v druhém kole jsme nahráli proti Spořitelně 3 body a ve třetím kole proti družstvu Stavby mostů dokonce 3½ bodu. Další utkání probíhala podobně. Ani jednou se nám však nepodařilo vyhrát, za miniaturní úspěch můžeme považovat naši jedinou remízu 4:4 s Pragou A. Na druhou stranu je nutno říci, že jsme v žádném kole neprohráli s čistým kontem (nejblíže jsme k tomu měli v 9.kole proti Bahnicím, kdy nás půlkou stačila zachránit Lenka).

Nedařilo se, nedařilo a nedařilo. Poslední čtyři šachovnice jakoby s námi ani nehráli. Škoda, že nás i letos nepodržel svým výkonem Franta a dal přednost Holdii (hrající přeborovou skupinu), která nakonec i díky jeho zásluhám (8½ bodu z 10) vyhrála. Z nás nejlépe zahráli (nebo možná měli největší štěstí) Láďa s Lenkou (oba 6 bodů z 11) a Michal (5 bodů). Ostatní bodové zisky téměř nestojí za zmínku - Sklíčko, Vláďa a Martin nahráli každý 2½ bodu, David 2 body. Komu se v turnaji vůbec nadařilo byl Mireček, ten svoji čest zachraňoval v posledním kole, kdy si připsal svůj jediný bod.

Celkem jsme nahráli 27½ bodu, což nám s velkým bodovým odstupem od všech ostatních družstev stačilo na hezké 12.místo (škoda, že ze dvanácti družstev). Nakonec nás proto čeká sestup do druhé třídy. Snad se nám v příštím roce povede vybojovat první třídu zpátky.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM