* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Klatovy 2005 - 2.kolo

Karel: Včera jsem hrál černými s Martinem Rmoutilem (2024). Zahájení jsem sehrál nepřesně a soupeř mohl několikrát získat převahu ve středu a s tím i velkou výhodu. Soupeř mě měl asi rád, a tak měnil, co mu přišlo do cesty, a tak už po hodině v 17. tahu jsmem se domluvili na remíze, dneska se pokusím pomstít Michala za včerejek.

Vláďa: Hrál jsem bílými proti Pircce. Zkusil jsem osvědčenou výstavbu ze zavřené sicilské a soupeř se vůbec nevzpouzel, spíš mi pomáhal. To se to pak hraje...

Zdeněk: První partie, na kterou jsem se připravoval. Minulý rok hrál můj soupeř třikrát c4, jednou d4 (d-čtyřku) a jednou e4. Jenže na šachovnici se objevil tah Jf3 a moje teorie skončila. Ne nesmějte se mi. Byl jsem z toho v šoku, ale nechtěl jsem to dát najevo, a tak jsem bezmyšlenkovitě vzal za dámského pěšce a hra přešla do dámského gambitu. Hrál jsem Cambridge-Springskou obranu, ale soupeř ji z počátku hrál dobře. Rozhodlo se v desátém tahu kdy mi soupeř přehlédl figuru. Zbytek partie se odehrával v duchu jak najít nejdelší cestu k výhře. Potřeboval jsem ještě dalších padesát tahů.

Michal: V druhém kole jsem hrál černými proti Zdeňkovi Caklovi (2086) a dokonale mi vyšla příprava. Po 1.Jf3 d5 2.b3 jsem zahrál velice silné 2.f6! doporučené celosvětově uznávanými autory v oblasti šachového zahájení - Břetislavem Modrem a Jerzym Konikowskim. A od začátku partie jsem pak stál jako prase, nechápu, jak můžou takovou pí.....u doporučovat a ještě s vykřičníkem. Musel jsem pak vynaložit veškerý svůj um a spoustu času, abych z pozice jakžtaž vyvázl. Dokonce jsem získal po nepřesnosti soupeře i výhodu, jenže spotřebovaný čas mi chyběl a pak už jsem v jasně prohrané pozici překročil čas. Ještě jednou bych tak rád srdečně poděkoval oboum šachovým celebritám!

Jirka: Bílými mi ve druhé partii vyšla příprava a můj soupeř (Gschwendtner 2078) se dostal do velkých potíží hned v zahájení. Zvolil však ještě nejmenší zlo, takže jsem měl čistého pěšce a dobrou pozici. V technické části jsem ale nevhodnou výměnou střelců umožnil černému dobrat pika a v nastálé časové tísni stačilo pár nepřesných tahů a musel jsem kapitulovat. Opět jsem prohrál hladce vyhranou partii!

Lenka: Bílými jsem hrála zavřenou sicilskou proti Petrovi Folkovi (2246). Ze zahájení jsem vyšla se stísněnou pozicí, a tak jsem se chtěla obětí pěšce s menšími komplikacemi trošku uvolnit. Byla to ale nešťastná volba, neboť oběť pěšce přinesla i ztrátu dalšího. Pozici jsem pak ještě vylepšila obětí kvality a po pár neškodných tazích se vzdala.

Franta: Cenná výhra černými proti Haškovi (2099), který se proti silnějším hráčům dokáže vytáhnout (před dvěma lety tu např. porazil velmistra Plachetku). Zahájení se mi povedlo, soupeř zůstal se zablokovanými visícími pěšci a se špatným střelcem. Naopak můj jezdec uhnízděný na d5 vyvíjel mocnou aktivitu. Bílém brzy došly tahy, a tak ze zoufalství obětoval kvalitu za terorizující mmonstrum na d5, což však jen urychlilo mojí (snad zaslouženou) výhru.

Ostatní: Franta starší prohrál s nasazovačkou (1000), když v koncovce s osmi pěšci proti třem pěšcům a jezdci při věžích na obou stranách přehlédl mat. Pepa st. odčinil svou prohru z prvního kola (rozmazanou v místním plátku) a s přehledem vyhrál. Pepovi mladšímu zůstávají odřené uši, tentokrát pochybnou pozici dokázal zremizovat.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM