* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Mikulášský blicák v Libčicích

10. prosince se tři naši hráči (Karel, Pavel a Mireček) rozhodli reprezentovat DDM v 1. ročníku Mikulášského blicáku v Libčicích nad Vltavou. Turnaje, který začínal po sedmé večerní a končil až po mnoha hodinách úporných bojů, se zúčastnilo 20 šachistů s průměrným ratingem přibližně 2000. Hrálo se dvoukolovým systémem každý s každým (tempo samozřejmě 5 minut) a po 38 sehraných partiích se hráči rozdělili do finálových skupin A a B.

V průběhu první části turnaje bylo jasné, že o postup do skupiny A se bude bojovat do poslední chvíle. Karel již ze začátku obsadil výborné 4. místo, které se mu podařilo udržet až do konce kvalifikační části. Pavel bojoval na pomezí první desítky a Mireček si neohroženě přisvojil předposlední pozici.

Turnaje se zúčastnil i vyhlášený abstinent Mrňa, jemuž se podařilo v základní části zvítězit. Ovšem ve finále, kdy mu patrně přísun ethanolu vplul do šachového myšlení, podlehnul 1. nasazenému Lukáši Jandourkovi.

Boj o postup do finále se vyostřil v posledním dvoukole. Pavel, který se ocitnul v mylném dojmu, že už nemůže postup vybojovat, vypustil poslední partii a smolně se do skupiny A nakonec nekvalifikoval. Přitom výhra v poslední partii by mu k postupu úplně stačila.

Po pauze na brzkou ranní svačinku vstoupil turnaj do finále. Velkou roli začala hrát únava a množství vypitého zlatého moku. Karel nakonec obsadil hezké 6. místo, unavený Pavel (při vyhlášení dokonce usnul) vybojoval až 16. místo a Mireček si udržel pozici předposlední, tedy celkově 19.

Noční půlmatraton byl pro hráče zajímavou zkušeností, kterou by měl každý pořádný šachista zakusit. Výsledky naleznete na oficiálních stránkách klubu Caissa.

(redakčně poupravil Johny)


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM