* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Přebor klubu 2004

Návrh propozic uzavřeného turnaje, finále DDM Open.

Datum a čas

23.12.2004 od 19:00

Právo účasti

Celkem 8 hráčů, vítězové a druzí z jednotlivých skupin podzimního turnaje DDM open a další dva nejúspěšnější. Úspěšnost se definuje následujícím způsobem: Nesehrané (nebo i jen nedohrané) partie k 23.12.2004 19:00 se pro potřeby výpočtu zkontumují po přihlédnutí k výkonu jednotlivých hráčů v turnaji a míře zavinění nesehrání tatko:

Bernášek - Rakouš1 - 0
Rakouš - Kutil1 - 0
Kutil - Šafránek0 - 1
Šašek - Schmidt½ - ½
Smělý - Šašek½ - ½

(Věřím, že zejména partie Bernášek - Rakouš bude ještě sehraná.)

Jako úspěšnost se bere postupně počet bodů, počet bodů bez započítání výše uvedených kontumací, sonnenborn, počet výher, elo ČR k 23.12.2004, příjmení dle abecedy, křestní jméno dle abecedy. Pokud některý z oprávněných účastníků neprojeví o turnaj zájem, automaticky postupuje další dle úspěšnosti. Nebude-li alespoň 8 zájemců, turnaj se ruší.

Systém

Pavouk. Hráči se seřadí podle výše definované úspěšnosti v základním turnaji. O postup hrají 1 s 8, 2 se 7, 3 s 6 a 4 s 5. V druhém kole vítězové skupin 1 s 4 a 2 s 3. Ve třetím kole hrají vítězové druhého kola o první/druhé místo a poražení o třetí/čtvrté místo. V jednom kole se hrají dvě partie 2*10 minut, pokud nerozhodnou, následují 2 partie 2*5 minut a pokud ani ony nerozhodnou, následuje partie 5 a 4 minuty, bílý musí vyhrát. Barvy se určí losem, nebo se na nich mohou hráči dohodnout. Tělesně postižení mají při všech tempech bonus 5 s na tah. Toto zvýhodnění se může po konzultacích ještě změnit nebo upřesnit.

Startovné

Není

Ceny

Pokud se podaří získat do 23.12.2004 19:00 část startovného ze základního turnaje, vyhrává první 50% cenového fondu, druhý 30% a třetí 20%. Bude-li cenový fond prázdný, zajistí drobné věcné ceny vítěz B skupiny základního turnaje.

Propagace

Zajistí Michal Hacaperka 2.12.2004. Jde zejména o zjištění zájmu. Důrazně žádám hráče, kterých se to týká a chtějí sehrát finále, aby se zřetelně a nahlas vyjádřili k propozicím. V opačném případě hrozí zánik turnaje, bez účasti předních hráčů nemá finále smysl.

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM