* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Zbraslavské dvojice a turnaj v Ústí nad Labem

Nedávno jsme se s Lenkou zúčastnili dvou turnajů v rapid šachu a jednoho blicáku.

Nejprve to byl tradiční turnaj dvojic pořádaný panem Zvolánkem, který se konal 22.3. Docela se nám dařilo, a tak jsme v konkurenci více jak dvaceti dvojic obhájili loňské 2.místo. Lenka uhrála 4½ bodů ze 7 partií, já 5½. Vyhrála dvojice ze Smíchova - Mrňa, Straka.

Víkend 26.-27.4. jsme strávili na turnaji v Ústí nad Labem. V sobotu jsme se zúčastnili docela silného rapid turnaje, ve kterém startovalo 50 hráčů (1 GM, 5 IM a oba synové prezidenta).

Lenka byla se svým skromným elíčkem 1596 nasazena s výrazným odstupem poslední, ale v turnaji dokázala, že má rozhodně na víc. Někteří její překvapení soupeři ji dokonce odhadovaji úroveň KM. Ze sedmi kol získala proti elově mnohem silnějším hráčům pěkné 3 body, což bylo stejně jako např. dorostenecký přeborník republiky Tomáš Studnička (2237) či Lukáš Černoušek (2316) a dokonce o bod více než 3. nasazený hráč Igor Indrák s elem 2427! Jen o půl bodu více měli např. IM Juřek (2388), Horák (2341) a také já. S 50 % bodovým ziskem samozřejmě spokojen být nemůžu. Hra nebyla až tak špatná, ale několi slibných pozic jsem zkazil v časových tísní. Co mě však opravdu vyvedlo z míry bylo chování mého soupeře Martina Kameníka po naší partii v 7. kole. Partii jsem vyhrál na čas v prohrané pozici, což pan Kameník neunesl a začal mi sprostě nadávat. Proč prý takové pozice tahám, že jsem "Sračka" apod. Prostě další pan "inteligent", kterého doma zapomněli slušně vychovat.

Vítězem se stal velmistr Lechtýnský před IM Vološinem a IM Š. Grossem.

Bleskový turnaj se hrál v neděli za účasti 56 hráčů (1 GM, 5 IM).

Lence se opět dařilo, porazila několik KM a stejně jako v sobotu shrábla cenu pro nejlepší ženu. Mohla si připadat jako opravdová hvězda, protože kromě mnoha pochval od soupeřů s ní dokonce nějaká novinářka udělala malý rozhovor pro Český rozhlas!

Se svým výsledkem se opět nemůžu nijak zvlášť chlubit. Celkové 17. místo jsem pak alespoň obhájil vítězstvím v play off.

Z vítězství se radoval IM Vološin před GM Lechtýnským a IM Š. Grossem.

Drobnost z bleskového turnaje:
Vojíř - Štross

1..Vxd4! a černý vyhrál.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM