* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Smíchovský soudek

V sobotu 3. června se v budově pivovaru Staropramen hrál již dvaadvacátý ročník populárního pražského turnaje v bleskové hře čtyřčlenných družstev Smíchovský soudek. Soutěže se zúčastnilo celkem 32 týmů z ČR, Německa a Holandska a mezi jednotlivými účastníky se dala najít celá řada velice silných hráčů jako např. velmistři Vokáč a Meduna, mezinárodní mistři Přibyl, Černoušek, Vávra, Tichý nebo třeba mistři Jan Balhar a František Štross.

Já jsem byl povolán do Holdie na 4. desku za Marka Vokáče, Pepu Přibyla a Jirku Gregora. Roli jasných favoritů jsme zvládli na výbornou a po skončení soutěže jsme se tak mohli oprávněně radovat z 1. místa. Deseti a půl bodový náskok před druhou Bohemkou hovoří za vše. Kromě Marka Vokáče jsme navíc všichni vyhráli své šachovnice a kdyby se místo celkového bodového zisku počítala performance, tak by si vítězství připsal i Marek (perfo 2496), protože vítězný Štefan Koper (Jirkou Gregorem pokřtěný na Koperfielda) měl perfo pouze 2231. Přesto si však tento známý pražský hráč při závěrečném předávání cen vysloužil největší aplaus. Kromě svých soupeřů totiž musí bojovat i proti zákeřné a těžké nemoci. Všichni mu jistě přejí brzké a úplné uzdravení.

Se svým vlastním výkonem jsem spokojen. Po excelentním startu (5/5) následoval sice celkem tristní střed (2/4), ale závěr byl opět solidní (4/4). Celkově 11/13 a perfo 2358. Neztratil se ani Johny, když na silné 2. desce uhrál 8,5/13 (perfo 2303) a pomohl tak velkou měrou svému týmu mladíků – Vyšehradu D (od příští sezóny zde možná bude hrát extraligu) k pěknému 3. místu.

Celkové výsledky družstev včetně výsledků jednotlivců, křížové tabulky apod. si můžete prohlédnout ZDE. Turnaj proběhl bez většího zakolísání pouze s jedním menším sporem, o kterém by však stejně většina lidí nevěděla nebýt na celý sál hulákajícího Lukáše Černouška, a tak nezbývá než poděkovat pořadatelům z ŠK Smíchov v čele s neúnavným Josefem Čermákem za dobře odvedenou práci a těšit se na další již třiadvacátý ročník.

Johnyho poznámka: Turnaje jsem se zúčastnil poprvé a byl jsem k mé radosti pozván do týmu talentovaného Radka Londýna. Šachově se mi příliš nedařilo, prakticky jsem jenom odebíral materiál, který mi soupeři nastavovali. Naštěstí to stačilo k tomu, abychom se drželi na špičce. Smolné bylo ale poslední kolo, kde Štěpán Filipi ve vyhrané pozici vlezl do jednotahového matu. Jinak bychom obsadili dokonce 2. místo. Doufám, že příští rok sestaví družstvo i DDM :)

Na závěr ještě pár fotek pořízených vrchním kibicem turnaje a skalním fanouškem Holdie – Lenkou.


Vítěz 4. šachovnice v akci
Vítěz 4. šachovnice v akci.


Ne každý se na turnaji bavil
Ne každý se na turnaji bavil…


Vítězná Holdie
Vítězná Holdie.

Mladíci z Vyšehradu
Mladíci z Vyšehradu s cenou za 3. místo.

Franta, 5.6.2006

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM