* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

DDM A – Mahrla B

V posledním zápase letošní pražské soutěže družstev jsme se za řízení pana Jakuše utkali doma s Mahrlou B. O nic už nám nešlo, v případě výhry i prohry jsme měli jisté 5. místo.

Kromě chybějícího Jahůdky jsme se sešli v nejsilnější možné sestavě a proto se proti soupeři z dolní poloviny tabulky očekávala výhra.

Někteří naši hráči však již byli pravděpodobně na konci sézóny unaveni nebo už je to prostě nebavilo. Sklíčko a Lenka to dali bílými za remízu v podstatě bez hry, Vláďa vypadal zníčeně již před partií a podle toho to i vypadalo. Ve zcela sterilní pozici úplně zbytečně odevzdal pěšce, a i když proti naší bývalé reprezentantce ještě dlouho bojoval a průběžně doplňoval své znalosti z Šachinfa, partii nezachránil. Tím se zároveň připravil o možnost být od května kandidátem.

O možnost být od května prvotřídním hráčem se naopak nepřipravil Honza a svou soupeřku smetl v miniaturce ve své oblíbené rižské variantě.

Skorominiaturku jsem vytvořil i já, když jsem soupeře za celou partii nepustil k rošádě a postupný tlak na uvízlého krále v centru nakonec rozhodl v můj prospěch.

Bojovně naladěn byl Pavel. Ze zahájení získal černými v Pircovi dobrou hru, dvakrát odmítl soupeřovu nabídku remízy a tvrdě se snažil o výhru. Bohužel soupeř ve své silné časové tísni vynutil výměnu dam a za pozdější remízu ve vzniklé koncovce už byl Pavel asi spíš rád.

Během celé sezóny nám nejvíc bodů dělal zadek, ale tentokrát zklamal.

Michal hrál černými zajímavou králku a za útok na krále obětoval celé dámské křídlo. V oboustranné silné časové tísni však pravděpodobně nevyužil všech svých možností a soupeř se ubránil. V dalším boji už nemělo smysl pokračovat. Jirka měl ze zahájení velice nadějnou pozici, ale pak se mu to nějak vymklo z rukou, ztratil kvalitu a soupeř už mu žádnou naději na zvrat nepovolil.

V posledním zápase tedy těsná prohra, ale jinak, jako nováček soutěže, můžeme být s celkovým 5. místem v soutěži spokojeni. Náš cíl před začátkem soutěže, udržení, jsme splnili s přehledem.


DDM A – Mahrla B 3½ : 4½

1. Štross (2276) – Strnad (2034)1 : 0
2. Rakouš (2054) – Kamal (2057)½
3. Hacaperková (1917) – Žamboch (2056)½
4. Křivánek (2078) – Čejková (2041)0 : 1
5. Hrdina (1951) – Lavrinčík (1937)½
6. Němec (1883) – Rývová (1887)1 : 0
7. Šmejc (1833) – Pacovský (1824)0 : 1
8. Hacaperka (1915) – Bobrakov (1668)0 : 1

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM