* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Bohemians F - DDM B

První skončila partie na druhé šachovnici, kde jsem hladce přehrál soupeře, který se nedostavil. Vedeme 1:0.

Potom prohrál Pepa starší, když přehlédl asi v 15. tahu soupeře obět věže za střelce, kdy soupeř ještě dobral koně a dostal se k silnému útoku na královském křídle. Pepa pak už jenom dělal obranné tahy a po krátkém čase musel hodit ručník do ringu. 1:1.

To už Pepa mladší stál na výhru, když soupeři sebral lehkou figuru za pěšce. Když odrazil zoufalý pokus soupeře o útok, po několika tazích donutil soupeře, aby se vzdal. Vedeme 2:1.

Další bod jsme získali díky Karlovi (jako obvykle), kdy ve střední hře přehrál soupeře a stačil při tom získat do koncovky dva volné pěšce, které pro něj proměnit nebyl problém. Vedeme 3:1.

Potom prohrál Prokop, který měl mírnou prostorovou převahu, ale v časové tísni se dostal do záklonu a soupeř k ostrému útoku. V kritické situaci nezvolil asi nejlepší tah (navrhuji Lence jako úlohu - kdy asi mohl ještě v beznadějné situaci partii zachránit) a prohrál. Vedeme 3:2.

David (který začal o půl hodiny později) sehrál klidnou partii, kdy ve střední hře přivázal soupeřova koně, kterého po dlouhém přemýšlení soupeře nakonec získal, takže do koncovky šel s lehkou figurou navíc. Protože se poučil z minula, udělal důležitý obranný tah h3, kterým zabránil prosazení tří soupeřových pěšců proti dvěma svým, takže po kratších manévrech prosadil svého pěšce na druhém křídle a vyhrál. Vedeme 4:2.

Konec posledních dvou partií jsem neviděl. Zdeněk se v komplikované hře pokoušel prorazit na několika frontách, ale pokusy byly průhledné a soupeř vždy stačil soustředit síly k obraně. Možná se mohl pokusit o průlom obětí koně, ale to by musel potvrdit Fritz. Nakonec vyhrál, vedeme 5:2.

Saša sehrál velice hezkou partii, kdy asi mohl soupeři zmatit dámu, nebo se pokusit o průlom d4, kdy by vyřadil soupeři ze hry oba střelce. Místo toho zahrál e4, čímž soupeř dostal oba střelce do hry. Nakonec prohrál. Takže konečný výsledek: výhra 5:3

Takže v posledním zápase soutěže (kdy družstvo již mělo postup jasný) bez dvou našich nejlepších hráčů Pavla a Sklíčka jsem vyhráli a potvrdili postup. Takže nezbývá než družstvu poblahopřát a pozvat hráče na oslavu, kterou jsme si v legraci, po zápase s Žižkovem, slíbili.



Bohemians F - DDM B3 : 5
1.Kameník Robert (1970) - Přib Josef st. (1868)1 : 0
2.Sabol František (1900) - Milan Rylek (1839)0 : 1k
3.Krumphanzl Vlastimil (1874) - Fica Alexander (1796)1 : 0
4.Keprta Stanislav (1848) - Přib Josef ml. (1784)0 : 1
5.Pečený Miroslav (1769) - Bernášek Prokop (1666)1 : 0
6.Palatka Petr (1738) - Šafránek David (1670)0 : 1
7.Veselý Vladislav (1630) - Vlach Karel (1870)0 : 1
8.Vaško Pavel (1648) - Zůna Zdeněk (----)0 : 1

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM