* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Holdia DP Praha C - DDM Praha 6 A

1. kolo |2. kolo |3. kolo |4. kolo |5. kolo |6. kolo |7. kolo |8. kolo |9. kolo |10. kolo |11. kolo

V 7. kole jsme zavítali na půdu aktuálně prvního týmu tabulky – Holdii C a uvítala nás poměrně dobrá šachová atmosféra. Naše kapitánka zvolila strategicky sestavu v rozestavení 2-4-2. Zajímavou variantou se zdálo být rozestavení 3-3-2, se kterým nastoupilo družstvo Holdie.

Náš tým se rozhodl ukázat svojí nápaditou a kreativní hru zatímco Holdia se rozhodla bránit co to jen jde a spoléhat na kvalitu svých protiútoků.

Po přibližně dvou hodinách se domácí ujímají vedení na 5. šachovnici zásluhou pana Pesra. Michal sice rozehrál kreativní královskou indickou, ale soupeř měl žulovou pozici a několikrát se mu povedlo zasadit smrtící údery do trochu defenzivně oslabené černé pozice. Smírem skončil boj na 1. šachovnici, kde mě bílý k ničemu nápaditému nepustil a partii v pohodě zremizoval. Vyrovnat se nám podařilo na 4. šachovnici, kde si naše kapitánka připsala cenné vítězství proti panu Matochovi. Svého soupeře již v zahájení zatlačila do defenzívy, ten se pak pokusil vymanit z tlaku obětí pěšce, ale zjevně nekorektní. A když Lenka přežila trochu nepředvídatelnou časovku, nebylo co řešit. Celkem poklidnou remízou pak skončila partie na 6. desce, kde se Honza nepokoušel ve zcela vyrovnané pozici vyhrávat na mnohem lepší čas. Náš nápaditý tým se ujal vedení díky výhře na silné (silové) 2. šachovnici. Johny se za této situace cítil jako ryba ve vodě a velice kreativním postupem spojených volných pěšců ve věžové koncovce nám zajistil důležitý bod. Remízou po dlouhém boji skončil boj našeho Jirky proti paní Přibylové. Na rozdíl od již zmiňované druhé desky, kde nám silový souboj přišel velmi k duhu, technická fáze této partie se Jirkovi moc nedařila. A tak se i přes značnou materiální převahu musel nakonec spokojit s hubenou půlkou. Na 8. desce za nás nastoupil Pavel K. a bohužel se projevila jeho malá zkušenost. Ano, za náš tým toho ještě mnoho neodehrál. Proti velice zkušenému Karlu Zimákovi to byl opravdu nerovný souboj, a tak si domácí těsně před koncem zápasu zapisují vyrovnání. Vše rozhodla 3. deska, kde hrál náš velmi nepředvídatelný Vladimír proti velmistrovi (pravda, pouze v kor. šachu) Tocháčkovi. Jeho vlastnost se v tomto zápase projevila hned třikrát. Nejprve přišel k partii nepředvídatelně téměř o hodinu později a potom zahrál nepředvídatelně zahájení, které nikdy nehrál. Naštěstí na závěr se jeho vlastnost konečně projevila i v kladném smyslu a zcela prohranou pozici zcela nepředvídatelně otočil a vyhrál.

Tím zápas skončil. Vítězem se stalo nápadité družstvo DDM!

(Na motivy hattrick.org)

Franta, 27.2.2006

DDM Praha 6 A - Holdia DP Praha C4½ : 3½
1. černýŠtross František ml.2 236Adámek Zdeněk2 189½ : ½
2. bílýBalhar Jan2 273Fraas Martin2 2751 : 0
3. černýKřivánek Vladimír ml.2 126Tocháček Michal2 0281 : 0
4. bílýHacaperková Lenka1 934Matocha Pavel2 0161 : 0
5. černýHacaperka Michal1 909Pesr Jaromír2 0570 : 1
6. bílýNěmec Jan1 888Volejník Pavel1 951½ : ½
7. černýŠmejc Jiří1 892Přibylová Růžena1 940½ : ½
8. bílýKincl Pavel2 042Zimák Karel1 8930 : 1

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM