* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

TJ Bohemians G - DDM Praha 6 E

1. kolo |2. kolo |3. kolo |4. kolo |5. kolo |6. kolo |7. kolo |8. kolo

K odehrání třetího kola pražského přeboru jsme se s Éčkem vrátili opět do školky. Přivítali jsme zde rozmrzelé bohemáky, kteří si totiž nejprve přijeli prohlédnout i naší místnost U Boroviček. (Jó, bohemáci to jsou máci). Kaučovo obvolávání všech soupeřů před zápasem vyznělo v niveč a pan Vaško nám to dával důkladně najevo.

Všechny partie se hrály poměrně dlouho, což poukazuje na naši stále se zlepšující juniorku. Velmi cennou remízu uhrál Štěpán. Celou partii hrál velice pozorně a převedl ji až do koncovky těžkých figur, kde bylo již těžké myslet na výhru pro obě strany.

Stejně dobře hrála i Evička a stále rozladěný pan Vaško ji nemohl přehrát. Nakonec se ale přece radoval z výhry on, když se naše nejlepší hráčka soustředila na svou aktivní hru a nešťastně přehlédla jednotahový mat.

Snažil se i Patrik na páté šachovnici. Dostal se však černými v dámském gambitu do trochu horší pozice, kde bohužel po jezdcové vidličce ztratil kvalitu a partii už udržet nemohl.

Svou partii prohrál i Vlastimil. Dovolil bílému vytvoření dvou volných spojených středních pěšců a nepomohla mu ani velká rošáda. Postoupivší pěšci rozhodli o vítězství bílého.

Martin Mojžíš měl na čtvrté šachovnici velice těžkou úlohu, když ho soupeřka překvapila budapešťským gambitem. V neobehrané pozici neudržel figuru a podlehl po marném boji.

Následovaly dvě remízy na prvních dvou šachovnicích. U mě přešel svěšnikov do koncovky různých střelců a pan Kunc bílými nepřelstil soupeře. Trochu podcenil jeho hru v centru, ale pozici záhy vyrovnal a za remízu je asi spokojen.

Jako poslední dohrával svou partii Norbert. Bílými stál aktivněji a podařilo se mu získat jezdcovou vidličkou pěšce. Partii dospěla až v jezdcovou koncovcu s minimem pěšců. Oba soupeři tu mohli svého jezdce za zbylé pěšce obětovat a proto se dohodli na smíru. Tato remíza je pro nás velice cenná.

Celkově jsme prohráli 6:2, za výkon se však nestydíme.

PS. Náš šachový klub se tímto článkem ještě jednou všem hráčům Bohemians omlouvá, za toto politováníhodné nedopatření, ke kterému v našem klubu dochází maximálně jednou za deset let.

Michal, 4.2.2006

DDM Praha 6 E - TJ Bohemians G2 : 6
1. černýHacaperka Michal1 909Havrdová Lenka1 807½ : ½
2. bílýKunc Pavel1 762Dajarnac Renaud1 771½ : ½
3. černýKokštein Vlastimil1 567Spěvák Jan1 7540 : 1
4. bílýMojžíš Martin1 437Neumanová Monika1 7020 : 1
5. černýSmutný Patrik1 350Strejček Pavel1 6690 : 1
6. bílýSmutný Norbert1 466Veselý Vladislav1 618½ : ½
7. černýSmutná Eva Vaško Pavel1 5710 : 1
8. bílýDlohoš Štěpán Kováč Petr1 457½ : ½

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM