* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

VŠFS II - DDM Praha 6 B – 🗼 přebor družstev

... dnes navštívil 1 uživatel, celkem 851 uživatelů

Vladimír Křivánek ml., 25. 4. 2016 12:16 | aktualizace: 25. 4. 2016 12:26

VŠFS Eindhoven - Feyenoord Bílá hora (nejen pro skalní příznivce hattricku)


6. duben - to je Mezinárodní den sportu za rozvoj a mír, proto hrajeme šachy. 36696 diváků u hrací místnosti v klubu Tim nervózně pokukuje po převalujících se mracích, ale vypadá to, že pršet nebude. Lubomír Jakuš bude řídit utkání, dvojici jeho asistentů tvoří Slavomír Štencl a Zdeněk Máslo. Tým Bílá hora nastupuje na trávník u Heroldových sadů a bude hrát ve formaci 3-5-2. V základní sestavě nastupují: Kandrik, Kolašín, Jahoda - Fica, Bárta, Hacaperka, Kuhnl, Kaprálek - Křivánek, Nguyenová.

Trenér mužstva VŠFS strategicky zvolil rozestavení 4-4-2. Zahajovací sestava: Skřivánek, Černík, Seifarth, Kučera - Budinský, Kříž, Schuster, Kozák - Kamal, Umancová. Na lavičce náhradníků vidíme i barmana z klubu Tim. Los určil následující zahájení: sicilská- pircova- holandská- královská indická- skandinávská- lotyšský gambit- francouzská- ruská.

Tým Bílá hora se hned od začátku snaží nápaditě dostávat soupeřům na kobylku. Ani hráči VŠFS nezůstávají pozadu, a tak na jumbotronu nad středem místnosti vidíme, že se na všech osmi šachovnicích hraje zcela jiné zahájení. Antonín Kandrik, hráč mužstva Bílá hora, proniká do hrací místnosti. Najednou se vznesl do vzduchu a po dobu letu udělal ještě pár kotrmelců. To bylo hezké představení. A rozhodčí je stejného názoru a odměňuje hráče v 21. minutě žlutou kartou. Třináctiletí Ultras domácího týmu jsou u vytržení - důvod jim dal rychlík Jan Skřivánek, který ve 30. minutě prošel po královském křídle a pěknou sérií obětí zařídil vedení svého celku VŠFS 1:0. Antonín Kandrik sice směr útoku vystihl, ale čočce zabránit nedokázal. V 36. minutě prochází Jan Schuster středem francouzské obrany jako nůž máslem a pokukuje po matu! Jeho nepřesná exekuce mnoho vzruchu u diváků nevzbudila, ale Aaron Nimcovič se teď jistě otáčí v hrobě. Levá strana domácí obrany si tentokrát může připsat úspěšný zásah. Po zdařilém nástupu se totiž v 41. minutě ocitá v nadějné příležitosti Jan Kolašín! Než se však dokáže rozhodnout, kterého pika natáhne, už proti němu vyráží Lukáš Černík, šmahem rozráží centrum a při té příležitosti soupeři nakládá co proto. Jan Kolašín měl vyrovnání týmu Klíšťata na dosah ruky, tužku ale hrát nesmí. Pokud budou domácí uplatňovat převahu stejným způsobem, jako to nyní předvedli na některých šachovnicích, výhry se nedočkají. Martin Kozák dostává v 44. minutě krásnou možnost si zaútočit, ale jeho útok neméně skvěle likviduje Martin Kaprálek, přijímá remis a zabraňuje tak další pohromě pro hosty. Za nevšední akci si však oba aktéři zaslouží potlesk. 1½:½. Splněná kontrola u hráče Michala Hacaperky na poslední chvíli zabraňuje týmu VŠFS v 45. minutě zvýšit vedení. Rozhodčí ukončil poločas za stavu 1½:½. Celek VŠFS s konečným držením pěšce 67 procent ovládal vývoj utkání.

Fanoušci týmu Bílá hora doufají, že v 47. minutě příchozí Nguyenová Thi Minh Trang dokáže co nejdříve zvrátit dění na šachovnicích. Alexander Fica z celku Bílá hora naštvaně odpaluje po odpískání koně z okna. Ačkoliv se sudímu pokouší namluvit, že je po noční, rozhodčí už vytahuje žlutou kartu. Slabší povahy hlásící se k fanouškům hostujícího týmu odolávají nevolnosti. Příčinou jejich problémů je beznadějná pěšcovka, kterou v 48. minutě snadno usměrnil do celého bodu Pavel Kříž, čímž se celek VŠFS ujímá vedení 2½:½. Hráč hostí Eduard Kuhnl putuje pěšcem vpřed. Jedním dotekem zpracoval soupeřova koně a druhým si obhazuje dámu. A třetím přijímá remízu. No tak to je paráda, co nám tým Bílá hora v 51. minutě v pasivní pozici předvádí. 3:1. Fanoušci domácího týmu nevěří svým očím a štípají se do tváře poté, co hostující Ladislav Jahoda v 55. minutě lehce prošel po levém křídle a následně snadno skóroval, čímž posílá svůj tým o kousek blíže remíze. 3:2. V 57. minutě si Alexander Fica přišlápnul nohu a při následném pádu si navíc nešetrně přilehnul ruku, což mu ztížilo zapisování. Teď mu spoluhráč pomáhá vstát. Vypadá to… ano, evidentně bude pokračovat dál ve hře. Hráč celku VŠFS Tomáš Kučera právě překontroloval přísným pohledem soupeřův partiář, za což si v 63. minutě odnáší žlutou kartu. Pouze z barové židličky bude odteď snažení spoluhráčů pozorovat Vladimír Křivánek, který nesouhlasí s výrokem rozhodčího a cosi pindá. Rozhodčí nezaváhal a v 65. minutě diskutérovi ukazuje žlutou kartu za nesportovní chování. Uklidnění do řad vlajkonošů týmu VŠFS přináší domácí kapitán Tomáš Kučera poté, co naplno využívá svých zkušeností a upravuje stav utkání na 4:2. Na druhé šachovnici drží domácí výhodu, svými pěšci se už nebezpečně blíží území proměny. Jan Kolašín jen tak tak chytá i posledního pika v rohu! V 82. minutě se tak po studiově provedené blokádě mění skóre na 4½:2½. Špatná zpráva pro hosty. Tomáš Bárta nemá co hrát. Jeho gesto je vševypovídající. Petr Budínský rozkmitává své vlohy do maximální bystrosti a během okamžiku získává na svého soka několik pěšců. V nastaveném čase pak snadno zvyšuje na 5½:2½. Tento poločas ovládalo mužstvo VŠFS s působivým držením míče 64 procent hrací doby.

Hvězdou zápasu v dresu týmu Bílá hora byl Ladislav Jahoda. Oproti tomu Tomáš Bárta byl dnes prakticky neviditelný. Nejvýraznějším hráčem v týmu VŠFS byl dnes jednoznačně Jan Skřivánek. Bohužel Robert Seifarth si za dnešní zápas odnese titul nejhoršího hráče týmu. Zápas končí výsledkem 5½:2½.

Výkony týmů

VŠFS EindhovenFeyenoord Bílá hora
Tvorba hryabnormální (mnohem horší)kolosální (horší)
Obrana královského křídlasolidní (mnohem horší)ucházející (mnohem lepší)
Bránění středu poleexcelentní (mnohem lepší)nadstandardní(mnohem lepší)
Obrana dámského křídlaexcelentní (mnohem horší)solidní (mnohem horší)
Útok na královském křídleperfektní (horší)brilantní (lepší)
Útok středem poleperfektní (horší)perfektní (horší)
Útok na dámském křídlevynikající (lepší)ucházející (mnohem lepší)
 
Krytí a nekrytí volní pěšci
blokovánívynikající (horší)excelentní (mnohem horší)
prosazovánínadstandardní (lepší)solidní (horší)
 
Přístup týmuZápas sezónyO nic nejde
TaktikaNormálníNápaditá hra
Stupeň zvládnutí(skrytý)(neudává se)
Styl hry100% ofenzivníneutrální

Důležité momenty
1 - 0Jan Skřivánek30'
1½ - ½Martin Kaprálek44'
2½ - ½Pavel Kříž48'
3 - 1Eduard Kuhnl51'
3 - 2Ladislav Jahoda55'
4 - 2Tomáš Kučera66'
4½ - 2½Jan Kolašín81'
5½ - 2½Petr Budínský92'
1 žlutá kartaAntonín Kandrik21'
1 žlutá kartaAlexander Fica50'
1 žlutá kartaTomáš Kučera63'
1 žlutá karta  Vladimír Křivánek65'

Držení pěšce
67% - 33%
64% - 36%

Rozdělení šancí
Domácí Hosté
8 5
2Levá strana místnosti1
3Střed místnosti2
2Pravá strana místnosti1
0Ostatní0
1Speciální události1

Prodané vstupenky
Místa k stání:36496
Běžná sedadla:150
Krytá sedadla:48
VIP:2




Antonín Kandrik; ukažme si, odkud vítr vane




Alexander Fica




Eda byl po většinu partie v nevzhledné defenzivě




Jahůdka byl správně bojovně naladěn




Jan Skřivánek




Lukáš Černík




Martin Kaprálek




Michal Hacaperka se rozpomíná na teorii zahájení, ze zdravotních důvodů zůstává jeho časová spotřeba skryta; někdy tou dobou skončila partie na první desce




Pěkná hrací místnost




Robert Seifarth




Souboj titánů na druhé desce, v pozadí místní mafie




Tomáš Bárta si šachy letos moc neužíval, Saša Fica měl zase těžkosti se zápisem svých komplikovaných pozic




Vlevo Pavel Kříž




Vpravo Jan Schuster




Za černými sedí domácí kapitán Tomáš Kučera




Zleva Martin Kozák




Zleva Petr Budínský




Vladimír Křivánek ml., 25. 4. 2016 12:16 | aktualizace: 25. 4. 2016 12:26

   




   Informace o formátu vkládaného textu

Celkem 0 příspěvků | Bez přihlášení nemusí být zobrazeny všechny příspěvky.

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM