* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

DDM Praha 6 A – SK Motorlet B

1. kolo |2. kolo |3. kolo |4. kolo |5. kolo |6. kolo |7. kolo |8. kolo |9. kolo |10. kolo |11. kolo

Proti beznadějně poslednímu Motorletu jsme si chtěli vylepšit skóre i sebevědomí před posledními dvěma důležitými zápasy. Většina z nás si jistě pamatovala na zápas s Motorletem z minulého roku, kdy nás motorletští staříci nepříjemně vyškolili, a proto byla načase odplata za vytrpěné příkoří.

Zápas začal krátce po osmnácté hodině za svědomitého řízení Ing. Jiřího Krejnického. V minulém zápase proti Vyšehradu jsem si stěžoval na houkající záchod, tentokrát jsme pro změnu museli polovinu zápasu poslouchat falešné zvuky flétny linoucí se z protější budovy…

Než jsme se všichni nad šachovnicemi pořádně rozkoukali, již končila partie na 4. šachovnici. Jirka dostal nabídku remízy v o trochu horší pozici a po poradě s kapitánkou a zástupcem kapitánky dostal povolení k přijetí.

V ostatních partiích se bojovalo déle, ale postupně se začala projevovat převaha našeho týmu.

Vítězné tažení započala Lenka. Bílými ve francouzské hrála metodicky na soupeřova špatného střelce a znemožnění uvolňovacích postupů e5 a c5. Po výměně většiny figur se zdálo, že černý nemá až tak špatnou pozici, ale pak Lenka vlítla svou věží do týlu tábora černého, ukořistila několik pěšců a bylo rozhodnuto. Pěkné vítězství, pamatuji si, že před několika lety jsem proti stejnému soupeři uhrál po 125-ti tazích pouze remízu…

Pepa ml. byl posledním hráčem ze soupisky, který za nás letos ještě nehrál, a tak se rozhodl to tentokrát napravit. Zprávy z béčka navíc hovořily o jeho vzrůstající formě. A nelhaly. Pepa od začátku partie pošilhával po soupeřově králi a svůj strategický záměr bezezbytku zrealizoval.

Asi jediným nespokojeným hráčem z našeho týmu byl Honza. Nejenže si bílými neporadil s elově podstatně slabším hráčem, ale navíc pravděpodobně nebyl v průběhu partie daleko od prohry.

Ondrova partie byla velice podobná té Pepově. Postupný útok na královském křídle, kterému soupeř nebyl schopen adekvátně čelit.

Po několika kolech se v sestavě objevil náš host z DA - Jahůdka a nezklamal. Bílými získal ve skandinávské o něco příjemnější pozici díky dvojici střelců a jisté prostorové převaze, ale pozice černého vypadala pevně. Partii rozhodla chyba černého, po které ztratil figuru. V příštím zápase proti DA se Jahůdka v naší sestavě pravděpodobně neobjeví, ale slíbil, že nám přijde alespoň fandit :-))

Krátce po Jahůdkově partii skončila i moje. V zahájení mě soupeř překvapil, ale spíše příjemně. Již asi od 10.tahu jsem považoval svoji pozici za strategicky vyhranou. Postup e4-e5 visel nad černým jako Damoklův meč. Potom jsem však trochu polevil v koncentraci a místo zmiňovaného postupu jsem si radši vzal pěšce, po čemž mohl černý ještě zlobit. Nevybral si však správný tah a rázem stál na prohru bez dvou pěšců a s králem v centru. Zbytek partie byl již z mé strany pouze „šachem radosti“.

Jako poslední dohrával Pavel, přestože z nás nejvíc pospíchal. Ale odměnou mu byla výhra v pěkně vedené poziční partii.

Vysoká výhra nám hezky vylepšila skóre a zvýšila šanci na postup při případném shodném počtu bodů se svými konkurenty.

Franta, 15.3.2007

DDM Praha 6 ASK Motorlet B7 : 1
1. bílýŠtross František ml.2328Jansa Václav20211 : 0
2. černýKincl Pavel2068Nepustil František19291 : 0
3. bílýHacaperková Lenka1953Tůma Jiří19571 : 0
4. černýŠmejc Jiří1962Pinkas Jiří1929½ : ½
5. bílýNěmec Jan1903Voják Karel1700½ : ½
6. černýPokorný Ondřej1981Knapp Petr16661 : 0
7. bílýJahoda Ladislav1939Hrubý Jan17611 : 0
8. černýPřib Josef ml.1805Kohout Vojtěch16841 : 0

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM