* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Vysočina 2005 - 3.kolo

...aneb černý den našich barev. Všichni naši hráči měli černé figury a z pěti partií nezískali ani půlku...

Johny: Dnes jsem si proti FM Jasnému (2341) ani neškrtnul, černými se mi to vymknulo z rukou. Ale samozřejmě to musím na něco svést, takže oficiální důvod mé prohry je počínající choroba :-) Mám trošku rýmu... Objektivně řečeno to ale byla hezká poučná prohra. Koneckonců je moje perfo zatím 2350, takže si radši nebudu stěžovat :-)

Franta: Partie ze 3.kola mi mnoho radosti nepřinesla. Mému soupeři Arnoštu Zemanovi (2091) svítila remíza z očí již před partií a během prvním devatenácti tahů mi ji stihl nabídnout dvakrát. Pozice se díky snahám mého soupeře brzy vyčistila a ve vzniklé koncovce (věž a střelec na každé straně při symetrických pěšcích na obou křídlech) jsem měl malinkou výhodu díky aktivní věži na druhé řadě. Potom jsem bohužel přesně nedopočítal jednu zásadní variantu a místo očekávaného zisku figury jsem se musel smířit se ztrátou dvou pěšců. Díky mým aktivním figurám byla ještě určitá šance na záchranu, ale průběhem partie jsem byl tak znechucen, že jsem nekladl vážnější odpor. Zdá se, že moje špatná forma z Promopra mě neopustila :-(

Vláďa: Tato partie, zcela ovlivněná mým čerstvě propuknutým nachlazením, nebyla z nejšťastnějších. V mé oblíbené Birdově obraně španělské jsem se pustil do anekdotálního postupu s h pěšcem namísto normálního vývinu. A asi po 20 tazích jsem v poklidu vzdal. Děs běs.

Michal: I v třetím kole jsem hrál královskou indickou proti systému s bočním vývinem střelce na g2. Přehrával jsem si předtím jednu vzorovou partii, ale úplně jsem na ní zapomněl a hrál to jinak. Když už jsem se pak vyhrabal z problému, přehlédl jsem soupeřovu přechodnou oběť figury, po které se moje pozice zcela rozpadla.

Zdeněk: Včerejší vídeňská černými zpočátku vypadala velmi dobře. Soupeř zahrál už brzy v zahájení dva zvláštní tahy Je2 a Kh8 a po mém výpadu Jg5 to s ním opticky vypadalo dost špatně. Jenže jsem nakonec nic nevymyslel a ačkoliv bílý po partii tvrdil, že jsem mohl vyhrát, přesvědčivé pokračování jsem nenašel ani později v klidu domova. Hra se dostala do remízových kolejí. Bohužel bílý měl jedno nebo dvě vývinová tempa navíc (Jg5), díky kterým se dostal k mírné iniciativě. Rozhodlo se v pro černého trošku nepohodlnější pěšcovce, kterou jsem nakonec neudržel.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM