* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Vysočina 2005 - 2.kolo

Franta: Los 2. kola mě potěšil, opět bílé a s IM Cvekem (2479). Příprava mi sice nevyšla, ale i tak jsem stál v Rauzerovi výborně. A to především díky tomu, že Cvek ztratil asi čtyři tempa nepovedeným střelcovým manévrem. Z c6 s ním uhnul na d7, ale pak mu došlo, že mnohem lépe by stál na b7. Proto nejdříve musel zahrát Vc8-d8 a pak Sd7-c8-b7. Získal jsem skvělé útočné vyhlídky, ale neustálým hledáním vynucené výhry (pravděpodobně tam žádná nebyla, i když Junior pozici dlouho oceňuje jako +2 za bílého) jsem ztratil mnoho času a během věčné časovky (tempo je v našem turnaji 2 hodiny na partii + 30 vteřin za tah) se mi partie vymkla z ruky. Soupeři se podařilo vyměnit dámy a jeho slabý král se v koncovce náhle stal silným. Když se k tomu připočetlo ještě manko pěšce, o partii bylo rozhodnuto, přestože jsem se ještě téměř 30 tahů bránil. Škoda nevyužité šance, ale takových partií se silnými soupeři potřebuji sehrát co nejvíc.

Johny: Ve 2. kole jsem se utkal s úplně obyčejným mistrem s neobyčejným jménem Neklan Vyskočil :-) Partie měla dramatický průběh a opět se ukázalo, že mám problémy s realizací malé výhody. Přesněji řečeno - výhodu jsem obratně ztratil a jen díky zaváhání soupeře jsem urval remízu... Snad to bude příště lepší.

Vláďa: Partie 2. kola byla celkem poklidná. Hrál jsem bílými proti francouzské, navíc mojí celkem oblíbenou variantu. Asi v 10. tahu jsem zahrál místo klasického exf6 ostré Jf4 a soupeř si náhle nevěděl rady. Nepočínal si zrovna obratně, udělal dva zavináče a rázem jsem se dostal do lepší pozice. Partii jsem zakončil triviální obětí figury s matem. Pozice černého byla už předtím špatná, aby se vyhnul obětem musel by odevzdat kvalitu v jasně horší pozici.

Michal: Moje druhá partie se hrála témeř sama. Hrál jsem proti slabšímu soupeři (1762) bílými ruskou. Černý pochybil v zahájení a dostal se do velkého problému s vývinem figur. A když ještě přehlédl kvalitu, stačilo už jen pár tahů k jeho rychlé kapitulaci.

Zdeněk: Ve druhém kole jsem hrál bílými proti předposlední nasazené Martině Ježkové (1993 ...Pozn. Tohle není elo ale její rok narození!!). Musel jsem vyhrát, protože jinak bych se stal terčem Vláďových vtipů nejméně na půl roku dopředu. To se mi naštěstí povedlo, i když procházka růžovým sadem to pro mě nebyla.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM