* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Bleskový turnaj na Vysočině

Poslední zářijový den se část slavné výpravy DDM zúčastnila bleskového turnaje pořádaného v rámci turnaje Vysočina 2005. Mistr, Zdeněk a Michal se rozhodli raději odpočívat, ale aktivní Johny, Vláďa a KMŽ Lenka se vydali kosit soupeře.

V průběhu turnaje se hráči DDM museli potýkat s mnoha nástrahami. Zejména Lenka se dostávala do sporných situací. V partii s impulzivním hráčem ze Španělska údajně vrátila tah, ačkoliv figurku ještě nepustila z ruky. Poté se celá situace asi 10 minut řešila, nakonec Lenka z dobré vůle ustoupila, aby se její soupeř necítil ukřivděně a nevystoupil z turnaje... Pak ještě slavná KMŽ v derby s Vláďou spadla na čas v pozici, kde měla 2 piky a Vláďa pouze koně. To je však podle přísných pravidel výhra Vládi, protože lze konstruovat samomat. Lenka byla tímto způsobem ošizena o cenné body, ale přesto dokázala získat cenu pro nejlepší ženu a celkové hezké 17. místo.

Johnymu se nijak zlášť nedařilo a konečné 6. místo nebylo úspěchem ani zklamáním. Vláďa nakonec obsadil 8. místo. Všichni hráči DDM obdrželi věcné ceny - knížky, avšak nešachové :(

Konečné pořadí lze nalézt na oficiálních stránkách.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM