* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Praga D - DDM B

Ve stručnosti se pokusím shrnout své dojmy z tohoto dramatického utkání. Potřebovali jsme samozřejmě vyhrát, jinak bychom neměli sebemenší šanci na postup (to, že Viktorka porazí vysoko Teplárnu, je nasnadě).

Ovšem naše sestava byla za tuto sezónu nejhorší. Ze základu chyběl Jirka Hrdina (úraz), Pepa Přib ml. (škola), Michal Bárta (moc práce). Takže musel hrát i chudák Kouč a stejně už při jedné kontumaci (náhradník na 8.prkně Jakub Bareš nepřišel). Po chvíli Kouč přehlédl vazbu a přišel o figuru, ještě to chvíli tahal, ale marně. Takže 0:2 pro Pragu. V ten moment nabídl soupeř Davida remízu, ten ale vzhledem ke stavu zápasu odmítl. Nedlouho poté snížil náskok domácích Pepa, ale bohužel o jeho partii nevím nic (snad jen že to byl nějaký dámský gambit), protože jsem zrovna soustavně likvidoval pozici soupeře a nedlouho poté jsem i vyhrál. V tento okamžik to nevypadalo špatně: Milan na první stál nepatrně hůř (Nimcovičovi pěšci :-)) , Pavel dobře, Kapr velmi dobře. David tedy přijal remízu od soupeře, který by podle ela měl hrát na první šachovnici a ne na šesté. Stav tedy 2½:2½.

Pak začala černá můra. Pavel se v aktivní pozici dostal do časovky, ztratil figuru i partii (2½:3½). Kapr se z výborné pozice dostal dobré a Milan se dostal do naprosto prohrané. Tady začaly pracovat nervy….

Závěrem tedy musím netrpělivé čtenáře uklidnit, že Milan s velkým štěstím zalovil v kalných vodách a soupeře zmatil, a Kapr přešel po chybě soupeře do vyhrané pěšcovky. Uf. Takže výhra 4½:3½. Po zápase radost převeliká (už jsme předtím zápas odepsali), ale poslední zápas je ještě před námi.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM