* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Rakovnický víceboj

Státním svátkem prodloužený květnový víkend se v městě Rakovníku zahalil do sportovního hávu. Konal se zde již patnáctý ročník tradičního víceboje za účasti šesti družstev a já s Vláďou jsme měli tu čest hájit barvy zřejmě slušnýho oddílu STS Chvojkovice Brod. Doplnili jsme tak soupisku hvězdných jmen: Tomáš Kučera, Filip Umanec, Pavel Kříž, Míra Jurek a Štěpán Filipi.

První discíplínou ještě pátečního večera byl turnaj v Mariáši, což však nebývá nejsilnější zbraní STS. Trochu jsem měl strach, když si Pavel ještě v autě opakoval pravidla, vše ale nakonec dopadlo jinak. Sympatičtí Rakovničtí nám zapůjčili dva hráče a s jejich pomocí se Chvojkovice vyhouply dokonce až na druhé místo. Nešťastným domácím však mariáš nevyšel a skončili až pátí.

Sobota byla sportovně nejnáročnější, na programu byly turnaje ve fotbale a volejbale. Zatímco ve volejbale jsme chtěli jenom neztratit, ve fotbale jsme měli jediný cíl - vyhrát. Jenže dva zápasy jsme při vedení 1:0 nedokázali udržet a skončili jsme až třetí, naštěstí s minimální bodovou ztrátou. Ale i tak je to zklamání. Ve volejbale jsme pak vyhráli čtyři sety z deseti, ale i zde jsme mohli získat trochu více. Nicméně po třech disciplínách jsme byli druzí a na první Jablonec ztráceli jen dva body.

Po vyčerpávající sobotě byla na programu klidnější neděle. Všechny disciplíny se odehrávali v místním sportovním komplexu Cafex a začínalo se hned ráno bowlingem. Zde nás svými výkony hodně podržel Tomáš, na dobré umístění to však nestačilo a skončili jsme až pátí. Tady to chtělo o pár bodíků víc.

Napravit výsledky jsme mohli v odpoledních šachových disciplínách, v rapidu a blicáku. Přestože jsme nepatřili k favoritům, udrželi jsme dobré pozice, hlavně díky klukům. Já však na tom mám prachmizernou zásluhu. V rapidu jakžtakž 50 procent, blicák byl pro mě katastrofou. Z prvních osmi partií jsem neuhrál ani remízu, zaplaťpánbů aspoň za 1,5 bodu z posledního dvoukola. V šachách potvrdil svoje kvality Jablonec, který tak už předem rozhodl o vítězi víceboje, když si vybudoval nedostižný náskok. My jsme po šesti diciplínách byli druzí, však jen s nepatrným náskokem před Vary a Neratovicemi.

O medailích tak rozhodovala poslední disciplína, pondělní turnaj v nohejbale, ve dvojičkách a trojičkách. Bohužel vzájemný zápas s největšími konkurenty z Karlových Varů jsme prohráli a krásné druhé místo jsme neudrželi. Tady nám chybělo trochu více sehranosti, škoda.

Celkově jsme ve víceboji skončili tedy třetí, po vývoji je to trochu zklámání, ale jinak celkem úspěch.

Na závěr bych chtěl pochválit pořadatele za vynikající organizaci celého sportovního klání a také zajištění kvalitního a hezkého ubytování. Celý turnaj se pak nesl ve výborné atmosféře, které také přispělo i krásné teplé počasí. Myslím, že pro všechny to byly velice příjemně strávené dny a týmy se do Rakovníka určitě vrátí i příští rok.

Celkové i podrobné výsledky všech disciplín jsou zpracovány pořadatelem i na internetových stránkách a můžete si je prohlédnout zde.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM