* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Liga mladšího dorostu západ - konečné boje

Víkend 21.-22.4. patřil mládežnickým soutěžím družstev. Nás se týkalo poslední trojkolo skupiny Západ České ligy mladšího dorostu, které se uskutečnilo v Sokolově formou srazu všech 12 družstev; s pěti zápasovými body jsme do něj nastupovali třetí od konce, přičemž sestupují poslední tři ze všech skupin plus dva "horší" z devátých míst.

Termín byl zvolen dost necitlivě, protože v pondělí 23.4. se konají přijímačky na střední školy, a na sestavách několika družstev to bylo znát - včetně našeho, ale asi také obou našich sobotních soupeřů, Karlovy Vary dokonce nastoupily jen v pěti. Štěpán Dlohoš, Eva Smutná i Ondřej Špolc vyhráli, Tomáš Bárta a David Fruhauf se svými soupeřkami remizovali, celkem 5:1 pro nás. A protože Mladá Boleslav nečekaně prohrála s jistým sestupujícím Mostem C, narodila se dokonce naděje na osmé místo.

Odpolední zápas s Boleslaví byl „z říše snů“. Nejdříve Ondřej Špolc a Standa Mach podle očekávání porazili své "supermladší" (také dopad přijímaček?) soupeře, zatímco Tomáš prohrál. Když Štěpán - sice se zaváháním, ale s přehledem dovedl partii do vítězného konce, zápasová taktika velela v lepší pozici nabídnout remis, což jsem ráno samozřejmě připomínal. Taktika netaktika, Eva se rozhodla vyhrát a tak i učinila. A když se nakonec ze stísněné pozice vysoukal i David, na světě bylo plných pět partiových bodů a slušný náskok v obou pomocných kritériích.

Leč do hry se nečekaně - remízou v zápase s vedoucími Teplicemi - vrátil domácí Sokolov. V neděli jsem tudíž stejnou pozornost věnoval hned třem zápasům. Nejrychleji byl hotov náš s Údlicemi, jediný půlbod si do své "sbírky na ELO" připsal Štěpán Dlohoš. Sokolov vedl 2:0 nad "dobrým" Ústím, ale zápas nevyhrál a to bylo pro nás moc dobře, protože "vyhrané partie" i skóre by měl lepší. Boleslav bojovala a v čase našeho odjezdu ještě mohla porazit Kobylisy, jenže díky výši porážky ze vzájemného zápasu nás nemůže dohnat na partie (a "v záloze" máme i lepší skóre).

Suma sumárum jsme osmí a nesestupujeme: veleúspěšná sezóna DDM zůstala bez poskvrnky.

Pavel Kunc, 22.4.2007

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM 

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM