* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Klatovy 2005 - 9.kolo

Franta: Partii posledního kola ani nemá smysl popisovat. Měl jsem černé proti Turnerovi (2347) a neviděl jsem důvod odmítnout jeho brzkou remízovou nabídku. Šest bodů z devíti a celkové 7. místo považuji za daných okolností (od 3. kola až do konce turnaje nachlazení a viróza) za svoje maximum.

Vláďa: Tak jako jsem vyhrál v tomto kole, to se mi dlouho nestalo. Soupeř mě asi litoval, že v jednom kuse smrkám a jsem pobledlej, a tak mi dal v osmém tahu figuru a partii hned vzdal. Patří mu velké DÍKY!

Lenka: V posledním kole na mě čekaly opět černé figury. Hrála jsem proti d4 svou oblíbenou tartakowerovu výstavbu. Běhěm partie jsem mohla obětovat nádherně jezdce za 4 bílé pěšce, ale to jsem neviděla. Oběti jezdce jsem sice několikrát počítala, ale s úplně jinou myšlenkou. Soupeřovu nabídku remízy jsem zvažovala aspoň dvacet minut a nakonec ji přijala. Co dodat. Klatovský turnaj se mi vůbec nepovedl a doufám, že si co nejdřív spravím chuť na nějakém dalším turnaji.

Zdeněk: 9.kolo jsem hrál černými proti d-čtyřce výstavbu Cambriddge-Springs, která se tak dobře osvědčila v druhé partii turnaje. Bohužel tentokrát mi soupeř žadnou figuru nepřehlédl. Místo toho mi nabídl remízu ve třináctém tahu, kterou jsem s povděkem přijal. Né že bych stál nějak hůř, ale ani ne líp a hrát už od půl devátý ráno v den, kdy jsem se nějak blbě vyspal..

Jirka: Poslední kolo jsem bílými nastoupil proti Kalistovi (1919), outsiderovi turnaje. Hrál jsem zavřenou sicilku a jelikož soupeř není takticky ani strategicky na výši, rychle jsem přiostřoval dění. Poté, co si nechal vyměnit fianchetovaného černopolňáka za mého jezdce, stál s tragicky postavenými figurami ihned na prohru. Partii korunoval přehlédnutým třítahovým matíkem. Alespoň závěr turnaje se mi povedl.

Michal: Bílými jsem v posledním kole hrál sicilskou, ale bez f4. Hráli jsme hlavní variantu dračí, ze které jsem zkusil odbočit, ale nešťastně. K útoku jsem se vůbec nedostal a byl to černý, který mě úplně rozmetl. Přesto bude asi pro mě tahle partie z Klatov tou nejcennější. Tři a půl bodu a malá elová ztráta není žádný super velký úspěch, ale na ačkovskou premiéru jsem celkem spokojen, zvlášť po veké rochádě na začátku turnaje.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM