* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Klatovy 2005 - 6.kolo

Vláďa: Kde začít...Bílými jsem rozehrál vídeňskou a už od šestého tahu jsem stál na prohru díky podcenění vývinu soupeřových figur. A ať jsem pak myslel, jak jsem nejvíc mohl, pozice se už nedala zachránit. No holt musím příště přemýšlet už od prvního tahu.

Zdeněk: Hrál jsem černými italskou se Sc5 a soupeř (který mimochodem vypadal skoro stejně jako Pavel Rakouš) nehrál zrovna energicky, takže jsem brzy vyrovnal hru. Pozice byla naprosto plochá což dokumentuje např. bílého střelcový manévr Sc1-a3-b2-a3-c1 asi v deseti tazích nebo moje marné míchání jezdců na královském křídle. Po výměně obou veží na jediném otevřeném sloupci jsem nabídl remízu. Soupeř se asi na deset minut zamyslel a pak remis přijal se slovy, že se mu hodí...že mu za chvíli jede vlak. No měl jsem co dělat, abych se nerozesmál na celé kolo.

Franta: Bílými jsem hrál se Šottem (2101) a už před partií mi bylo jasné, že to nebude jednoduché. V urychleném drakovi se mi během partie zdálo, že mám jasnou výhodu díky tlaku na dámském křídle. Ale pak se soupeř na půl hodiny zamyslel a vymyslel nepříjemný protiúder v centru. Hra se zkomplikovala a před perspektivou přechodu do zhruba vyrovnané koncovky jsem nabídl remízu, která byla akceptována.

Jirka: Bílými jsem proti Pircovce vystavěl pěknou útočnou pozici, soupeř byl bez protihry a já se jen rozhodoval, jak budu stupňovat tlak a otevírat g-sloupec. Ovšem další ze série pasivních tahů černého mě vyprovokoval k oběti figury a kvality. Propočet byl ale špatný, král mi unikl z matové sítě a s čistou věží míň jsem o několik tahů později vzdal.

Karel: V šestém kole jsem hrál s Formanem z Oázy. V zahájení jsem fianchetoval oba střelce a dostal jsem se pod tlak na královském křídle. Stačily tři tahy a z tlaku jsem útočil na královském křídle. Když už jsem si myslel, že skoro matím, tak soupeř obětoval věž a záhy jsem dostal mat sám.

Lenka: Na šesté kolo jsem se obzvlášť těšila, proti Pircovce hraju vždy ráda. Zahájení jsem rozehrála pěkně, ale pak místo sušení a obléhání slabého soupeřova pěšce jsem se rozhodla pro riskantní otevření centra. Černý Černý Václav (1855) však hrál přesně a nenechal se nachytat na mé trapné léčky a případné oběti. Nakonec jsem s nedostatkem času radši remízovala věčným šachem.

Michal: V šestém kole jsem černými použil opět královské indické obrany a zahájení jsem rozehrál celkem dobře. Bílý ale vymysel hezký strategiký plán a na šachovnici vytvořil dva krásné opěrné body pro své jezdce, zatímco já se pokoušel o útok na královském křídle. Protože jsem ty koně nevyměnil, dostal jsem se rázem do prohrané pozice, bez šancí. Partie se opět dohrávala v mé časové tísni, kde však soupeř nepokračoval vůbec přesně. Po časové kontrole pak vznikla koncovka, ve které jsem s minimen materiálu upletl bílému matovou síť.

Ostatní: Oba Pepové své soupeře rychle přehráli a připsali si další bod. Franta st. narozdíl od včerejška dámu získal a soupeře rozmetl.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM