* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Vzpoura se nezdařila

Johny naznačil svým třetím vítězstvím převahu a vyzývá poddané k většímu odboji, aby tak byl lépe prověřen jeho poziční styl ;)

Franta daroval bod poté, co dobrovolně připustil vytvoření dvojpěšce ve svém táboře. Obdobně (a se stejným výsledkem) v partii postupoval Ondřej (kterého tímto ještě jednou vítám v klubu a doufám, že bude docházet pravidelně). Vítěz byl ohrožen v partii s Honzou. Příčina byla následující: Johny se dotknul koně a poté si uvědomil, že s ním nemůže hrát ani na jedno smysluplné pole. Na jeho otázku, zda s ním musí hrát, přišla rychlá Honzova replika: "Musíš, jsem svině". Johnymu tedy nezbylo než zahrát tah, ztratit pěšce a sviňsky vyhrát střelcovku s pikem míň.

Lenka opět vystrkovala růžky, které musel Johny zastřihnout překvapujícím matem, který naše KMž přehlédla ve vyhrané pozici.

S po dlouhé době příchozím a vítaným Vaškem (dokonce pravděpodobně i posilou DDM A) se Sušák necítil nejlépe, protože kvůli pokusu o vyhnutí se volžskému gambitu obdržel pasivní pozici, ve které se nezorientoval. Zatím má Johny s Vaškem skóre 0:3 (jedna vážná partie z roku 2004 a dvě blicky), pokud se Vašek nepolepší, bude muset král uvalit sankce :))

Z invenčního hlediska byla nejpřínosnější partie Lenka-Honza. Honza v ní použil tzv. "akustickou signalizaci". Nejprve po zahájení místností zaznělo: "Schwarz ist gut". Poté Honza Lenku úplně přehrál a v duchu si asi připravoval, jak německy řekne, že černý matí... Avšak poté sálem nezazněla jedna hláška německá, ale dvě hlášky české. Zněly: "Do prdele" (nastavení věže). A v příštím tahu opět: "Do prdele" (nastavení dámy). - (ano Vláďo, máš pravdu, stojí za to citovat - viz. článek kutnohorské tažení)

Vláďa přišel z etapy pozdě, takže již výsledek nezvrátil.

  F J V M L O J H M Σ SB Pořadí
Franta   0 1 1 1 1 1 1 1 7   2.
Johny 1   0 1 1 1 1 1 1 7   1.
Vašek 0 1   1 0 0 1 0 1 4   5.
Michal 0 0 0   0 0 0 1 ½   8.
Lenka 0 0 1 1   1 1 1 1 6   3.
Ondra 0 0 1 1 0   1 1 1 5   4.
Jirka 0 0 0 1 0 0   0 1 2   7.
Honza 0 0 1 0 0 0 1   1 3   6.
Marek 0 0 0 ½ 0 0 0 0   ½   9.

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM