* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Turnaj generací

28. října jsme se zúčastnili dalšího z řady turnajů organizovaných panem Čermákem. Tentokrát se jednalo o tzv. Turnaj generací, ve kterém měli zastoupení 4 generace - senioři, střední generace, junioři a žáci. Původně jsem si myslel, že se jedná čistě o turnaj družstev (každý člen z jedné generace), ale klidně si mohli zahrát i jednotlivci nepatřící do žádného týmu.

Každá generace mezi sebou sehrála 7 kol švýcarským systémem, tempem 25 minut na partii. Dosažené body jednotlivých členů družstev se pak sčítaly.

Náš tým hrál ve složení: Milan Rylek v kategorii seniorů, Jirka "Kauč" Krejnický v kategorii střední generace, já v kategorii juniorů a Vláďa Křivánků v kategorii žáků.

Družstva byla relativně vyrovnaná a tak vyhrát mohlo téměř jakékoliv. Nám se bohužel moc nepovedlo poslední kolo a tak jsme celkově skončili až na sedmém místě, což je mírný neúspěch. Ale rozdíly byly minimální.

Milan uhrál ve své kategorii 4 body a skončil na pěkném čtvrtém místě ze sedmnácti účastníků. Vyhrál Borovský před Mlčouškem a Kalíkem, všichni se 6 body.

Nezklamal ani Kauč, když získal 50% bodů s elově silnějšími soupeři a skončil na desátém místě z devatenácti hráčů. Suverénem se stal v této kategorii Jindřich Novák ze Smíchova se 6½ body před Koubkem (5½) a Dlábkem (4½).

Nejvíce za očekáváním jsem skončil já. Byl jsem ve své kategorii jasným favoritem, ale nakonec jsem uhrál hubené 4 body a umístil se na osmém místě z osmnácti hráčů. Po 3. kole jsem měl sice 3 body, ale pak jsem nějak vytuhl a tak se stalo, že nad moje síly byli hráči s elem nejméně o 300 nižším, než moje. Triumfovali hráči Bohemky. První byl Vevera (6 bodů), druhý Sodoma (5½) a třetí Davídek Horáček (4½) ze Smíchova.

A to nejlepší nakonec. V nejpočetněji zastoupené kategorii žáků se Vláďa v průběhu celého turnaje držel na předních místech a celkově skončil s pěti body na výborném třetím místě, za což obdržel kromě diplomu i pěkný pohár. Myslím, že se poslední dobou dost zlepšil a pokud na sobě bude dále pracovat, mohl by z něj vyrůst silný hráč. Vítězem v této kategorii se stal Pachta před Ernekerem, oba 6½ bodu. Celkově zde hrálo 37 hráčů.


♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM