* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

1. PSK neslyšících A – DDM Praha 6 C

1. kolo |2. kolo |3. kolo |4. kolo |5. kolo |6. kolo |7. kolo |8. kolo

Hmm…tenhle článek asi bude nic moc, tak se vám omlouvám předem. Marek má spoustu práce a já jsem přišel na partii o 55 minut později (I´m sorry), takže jsme se dohodli, že zkusím napsat kostru článku, a pak ji předám k opoznámkování. Kromě toho jsme my dva dohrávali jako poslední. Mé putování do hrací místnosti je opravdu zábavným příběhem, ale nemám na něj teď moc náladu (Marek: Zdeněk, po našem telefonickém navigování během zápasu přiběhl udýchaný cca 55 minut po začátku zápasu. Tedy mu zbývalo asi 5 minut do kontumace.). Jestli se někdy stanu spisovatelem, tak na jeho motivy možná napíšu chmurnou baladu.

Když jsem se po několika kilometrech v nohách konečně dopotácel k mému stolku, na všech šachovnicích se dosud hrálo. Odtahal jsem rychle za bílé prvních dvanáct tahů svěšnikova, abych ušetřil čas, a v mezičase mého prvního krátkého zamyšlení se znenadání vzdal Petrův soupeř. To mě trošku překvapilo, protože pozice mi přišla maximálně lehce nepříjemná, ale určitě né prohraná, nikde matové hrozby ani žádná drtivá poziční převaha. Ale kapříci zřejmě dorazili na účet, takže vedeme… v další fázi jsem se musel věnovat likvidaci časového náskoku soupeře a vůbec si nepamatuju, v jakém pořadí končili ostatní partie, tak to vezmu od konce.

Kauč se dostal do jednoduché věžovky s pěšcovou strukturou né nepodobnou výměnné španělské. Zdálo se mi, že stojí trošku líp, ale partie nakonec skončila remízou.

Franta se dostal pod hrozivý útok, a popravdě řečeno je pro mě trošku záhadou, jak se dokázal vysekat ze všech problémů a vyhrát.

Marek na šestce o své partii určitě poví něco zajímavého sám. (Marek: Já jsem hrál bílými ruskou, která přešla vzápětí do hry čtyř jezdců. Ale i přes moji pečlivou snahu něco koníky vyskákat, soupeř všechny, byť i jen zdánlivé, hrozby pokryl a po postupných oboustranně iniciovaných výměnách jsme se dohodli na remíze).

Mirek stál vcelku pěkně od mého příchodu a pozici dál vylepšoval. Ovládl volný sloupec a několik figur soupeře stálo naprosto zbytečně roztroušeno na dámském křídle. Vítr totiž foukal hlavně okolo bílého krále na opačné straně a partie brzy dopadla podle očekávání Mirkovým vítězstvím, když nápaditě upletl matovou sít.

Saša stál ve velmi složité pozici s krásným pěšcem na d6, ale i tady skončila partie nakonec remízou.

Jirkovi se na jedničce podařilo dostat obě své černé věže hezky vedle sebe na h8 a g8, kteréžto jistily pěšce h7 a g7 před nepříjemnou dvojicí bílých jezdců. Časem se ale Jirkovi podařilo soupeřovy ataky na královském křídle neutralizovat a nakonec partie skončila remízou.

Moje partie mě hrozně rozčílila. Soupeř udělal brzy chybu a ztratil pěšce. Následně se mi povedlo zadržet mu krále v centru a s otevřením pozice jsem očekával rychlý konec. Naprosto jsem nečekal vynucenou výměnu dam alá „chci hrát bez jakýchkoliv vyhlídek předem prohranou koncovku se dvěma pěšci míň…a budu ji tahat než naprší.“ Né…pro tenhle humor jsem opravdu neměl pochopení. Vlastně jsem přímo zuřil, přesto jsem se k mému vlastnímu překvapení nedopustil žádné hrubé chyby a dovedl partii naprosto přesvědčivě k vítězství.

Konečný výsledek tedy 2-6.

Zdeněk, 12.2.2007

DDM Praha 6 C1. PSK neslyšících A6 : 2
1. černýHrdina Jiří1927Schmid Jaroslav2071½ : ½
2. bílýFica Alexander1789Císař Jiří1826½ : ½
3. černýDaubner Petr1810Janeček Stanislav16571 : 0
4. bílýZůna Zdeněk1807Klíma Emil16161 : 0
5. černýKaláb Jaromír1722Vosátka Jan15361 : 0
6. bílýŠtván Marek1614Kop Jan1618½ : ½
7. černýŠtross František st.1498Říha Ladislav15871 : 0
8. bílýKrejnický Jiří1551Najman Martin ½ : ½

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM