* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

DDM Praha 6 A – Sokol Kobylisy C

1. kolo |2. kolo |3. kolo |4. kolo |5. kolo |6. kolo |7. kolo |8. kolo |9. kolo |10. kolo |11. kolo

Zdá se mi, že rok ubíhá čím dál rychleji, pražské soutěže družstev družstev jsou opět tady!

Áčko zahájilo domácím zápasem proti Kobylisím C. Podle rozpisu se však nehrálo první kolo, nýbrž rovnou poslední, jedenácté. Ano, je to trochu na hlavu…

K samotnému zápasu. Ze základu nám chyběli Vláďa s Pavlem K., ale i tak jsme byli celkem jasnými favority. To se začalo potvrzovat poměrně záhy.

Jako první vyhrál náš klubový přeborník Ondra. Soupeř evidentně moc neznal Jaenischovu variantu ve španělské, a tak Ondra nejprve získal pěšce, následně silný pěšcový střed a partii zakončil jednoduchým taktickým obratem vedoucím k dalším ziskům.

Na 2:0 zvýšil Karel. V dámské indické hrál jeho soupeř velice pasivně, čehož Karel využil k získání drtivé poziční převahy. Tu posléze přetransformoval do materiálních zisků a partii ukončil ziskem dámy.

Další výhru jsem přidal já. Ostrou variantu v Najdorfově sicilské soupeř asi moc nestudoval, což se mu stalo osudným. Brzy jsem získal pěšce a následně ještě i kvalitu, takže partie pak již neměla dlouhého trvání.

Chvíli na to skončila Honzova partie. Sice se hrál královský gambit, ale samotná partie moc vzrušující nebyla. Po oboustranně korektním průběhu se soupeři dohodli na remíze ve vyrovnané věžovce.

Jistotu celkového vítězství nám dal Michal. Už od zahájení pošilhával po soupeřově králi a za svou aktivitu byl odměněn ziskem pěšce. Partie se rozhodla v silné oboustranné časovce, kterou lépe zvládl Michal a slavil tak zasloužené vítězství.

První škobrtnutí nás potkalo na 4. desce. Jirka sice brzy získal silnou iniciativu na dámském křídle, ale jeho mladý soupeř všechny hrozby vykryl a sám zahájil ofenzivu na křídle opačném. Jirka pak otevřel centrum, což vypadalo docela nadějně, ale pak cosi přehlédl a musel odevzdat dámu za věž, čímž byla partie rozhodnuta.

Pátou výhru pro DDM zařídila naše nová posila z Klatov - Venca Nový. Již před začátkem partie na něm bylo patrné enormní soustředění a snaha uspět. Černými v zavřené sicilské se od začátku snažil hrát aktivně na dámském křídle, soupeř reagoval postupem f-pěšce na opačném křídle. Partie se rozhodla těsně před časovou kontrolou, kde se Vencovi podařilo získat pěšce a zřejmou poziční výhodu. Tu nakonec přesvědčivě uplatnil.

Jako poslední dohrávala naše kapitánka. Soupeř ji v zahájení chytře vmanévroval do otevřené sicilky, přestože Lenka hrává výhradně zavřenou. Nicméně se zahajovacími problémy se vypořádala dobře a získala příjemnou výhodu v koncovce. Ta se ji však asi nepovedla podle představ a když jsem se přišel podívat na závěr partie, tak soupeř právě získaval v jezdcovce pěšce. A vzhledem k tomu, že Lenka měla posledních pár vteřin, byla partie rozhodnuta.

Až na ony dvě celkem zbytečné prohry se nám vstup do soutěže vydařil a dosáhli jsme přesvědčivého vítězství.

Franta, 11.1.2007

DDM Praha 6 ASokol Kobylisy C5½ : 2½
1. bílýŠtross František ml.2328Slovák Pavel20751 : 0
2. černýNový Václav2091Hořínek Karel20001 : 0
3. bílýHacaperková Lenka1953Jančařík Antonín20670 : 1
4. černýŠmejc Jiří1962Jančařík Joel19710 : 1
5. bílýHacaperka Michal1953Žďánský Jindřich19531 : 0
6. černýNěmec Jan1903Kříž Pavel1939½ : ½
7. bílýVlach Karel1937Kubík Jaroslav19201 : 0
8. černýPokorný Ondřej1981Viktorin Tomáš18341 : 0

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM