* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

DDM Praha 6 E - Holdia DP Praha E

1. kolo |2. kolo |3. kolo |4. kolo |5. kolo |6. kolo |7. kolo |8. kolo

Sezóna je u konce, mateřská školka v Břevnově prožila poslední šachové odpoledne. Éčko přivítalo hosty z Holdie a chtělo se poprat o důstojný závěr letošní soutěže. Úlohu nám usnadnila kontumační výhra, Evička Smutná mohla tak bezstarostně sledovat trénink tří mladých judistů ve vedlejším sále. Ovšem ostatní soupeři už takoví džentlmeni nebyli.

Standa hrál proti Italské a po chvíli měl o figuru méně. No a s tím už se nic dělat nedalo. Martin hrál černými Philidora a měl méně jen o jednoho pěšce. Partii dotáhl až do koncovky různých střelců, žel pěšcové manko se zvětšilo a tak ani Martin neunikl porážce.

Norbert na čtvrté šachovnici proti skotské stál celkem vyrovnaně, jenže při mé další zastávce u této partie se ne a ne dopočítat stejného počtu věží na obou stranách. Bílý převahu bezproblému využil a ještě si dovolil matit dámou a jezdcem. Nevedlo se ani Vlastimilovi. Černými se bránil proti dámskému gambitu, doplatil pak na slabého pěšce e6, kterého mu bílý v koncovce těžkých figur odebral. Na šachovnici pak vznikla beznadějná pěšcovka, po pár tazích Vlasta musel vzdát.

Velikou radost nám však v zápětí udělal Patrik. Hrál s legendou českého ženského šachu, paní Prášilovou. Ta však podle Patrikových slov hrála nemastně a neslaně. No a tak Patrikovi nezbývalo nic jiného, než partii okořenit pěknou kombinací, jejíž závěrem byla jezdcová vidlička na královský pár bílé.

Velmi hezky hrál i David na páté šachovnici. Soupeř obětoval nějaký materiál na královský útok, David se však dobře bránil a mohl se pokoušet i o výhru. Partie nakonec skončila remízou.

Poslední jsem dohrával partii já. Celou dobu jsem si říkal, jak stojím krásně a jaká to bude super parie na konec sezóny, jenže... Nějak jsem dovolil černému zablokovat královské křídlo, uvolnit mu černopolného střelce a k mému zklamání se pozice zcela vyrovnala. A to už jsem si v duchu říkal něco jiného. Ale pořád jsem zkoušel najít někde cestu k výhře, až jsem vyčerpal téměř všechen svůj vymezený čas. Nakonec jsem všechno vsadil na průlom na dámském křídle pomocí pěšcové oběti. Černý oběť přijal, dlouho zablokovaná partie se otevřela a dostala se do úplně jiných kolejí. Nová pozice se však dohrávala již v oboustranné tísni. Když tu černý náhle zazmatkoval a nabídl mi zdarma jezdce... Ještě se však zato dostal k nepříjemným hrozbám, jenže když už se mu praporek dostával také do vodorovné polohy, partii vzdal. Uf.

Zápas jsme prohráli nejtěsněji 3½ : 4½, což vůbec není špatný výsledek.

Celou sezónu bych však bez ohledu na nějakou tabulku hodnotil velice kladně. Všichni naši mladí hráči prokázali svůj talent a jsou tak velkým příslibem do dalších let.

Michal, 2.4.2006

DDM Praha 6 E - Holdia DP Praha E3½ : 4½
1. bílýHacaperka Michal1 909Kučera Tomáš1 7881 : 0
2. černýKokštein Vlastimil1 567Duffek Bohumil1 8570 : 1
3. bílýSmutný Patrik1 350Prášilová Dana1 6561 : 0
4. černýSmutný Norbert1 466Crha Jaroslav1 7270 : 1
5. bílýFrühauf David Kučera Jan ½ : ½
6. černýSmutná Eva ? 1k : 0k
7. bílýŠpolc Martin Plicka Stanislav1 5020 : 1
8. černýMach Stanislav Šomvárský Jan1 7860 : 1

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM