* DDM Praha 6 *

🔒 Přihlášení
✍️‍ Zaregistrovat

📰 Novinky
📅 Kalendář akcí

Turnaje:

🗼 Přebor družstev
🔥 Čtvrteční blicky
🏛 Přebor klubu
👨‍💻 Online přebor klubu
📷 Multimédia
〽️ Šachové skladby

Klub:

💬 Diskusní fórum
 Hattrick fórum
🧒 Šachy pro děti
👨‍👦‍👦 Naši hráči
👥️ Naši uživatelé
* Naše partie
🗺️ Kontakt a historie
🎒 Společné akce
💰 Naši sponzoři

Zajímavosti:

* Počítačový šach
♜♖ Diagramy týdne
* Úloha dne
🧩 Skládačky
📄 Dokumenty
🔗 Odkazy
📑 Tyto stránky

Alfa Praha (ŠKMF) B - DDM Praha 6 E

1. kolo |2. kolo |3. kolo |4. kolo |5. kolo |6. kolo |7. kolo |8. kolo

Čtvrtečním zápasem vstoupilo do sezóny také naše Éčko, které přivítalo na domácí půdě hráče z B-týmu pražské Alfy. Na soupisce jsme byli uvedeni jako hosté, všechny naše zápasy však budou odehrány u nás, v budově Mateřské školy v Břevnově. Proti soupeři jsme nastoupili v sestavě Michal, Martin K., Vlastimil, Martin M., Patrik, Norbert, David a Martin Š.

K zápasu jsem přišel s půlhodinovým zpožděním a většina partií již byla v plném proudu, na zadních šachovnicích jsme však nestáli moc dobře. Brzy jsme však měli důvod k radosti, protože partie na třetí šachovnici se rozhodla v náš prospěch. Vlastimil černými přehrál v italské hře soupeře a připsal tak do tabulky první náš bod. Celková situace ale zas tak moc veselá nebyla. Velice dobře stál jen Martin Kaprálek, já jsem hrál nejasnou pozici v královské indické a vyrovnaně stál ještě Patrik. Ostatní naši hráči se v tu dobu snažili již bez figury.

Norbert svou partii neudržel a podlehl i Martin Špolc na osmé šachovnici závěrečnému útoku těžkých figur. David hrál celkem dobře, svou partii dovedl až do koncovky stejných střelců a prohrál ji jen z důvodu malých zkušeností. Martinu Mojžíšovi se podařilo získat silný útok na královském křídle, černý se však ubránil a k výhře uplatnil figuru navíc.

Druhého bodu jsme se dočkali na druhé šachovnici, kde Martin Kaprálek přehrál svého soupeře ve vídeňské s f4. Získal velký náskok ve vývinu a značnou prostorovou převahu. Černému nepomohla ani velká rošáda, po pěkném matovém útoku se musel vzdát.

Prohrávali jsme tedy 4:2 a další dvě rovné pozice jsem dohrával já s Patrikem.

Já jsem tedy hrál královskou indickou proti systému s g3. V zahájení jsem odvážně uloupil dámou pěšce, musel jsem však poté hrát velice pozorně. Partii rozhodlo až unáhlení bílého. Připravil si totiž oběť dámy, která vedla k typickému matovému obrazci. Domečkové postavení černého krále, šach věží z poslední řady a po představení střelce na f8 rozhoduje smrtelný tah střelcem na h6. Jenže po Sh6 jsem měl ještě jeden obranný tah jezdcem, kryjící střelce f8 a tak jsem tuto kombinaci bílému umožnil. Pak se ještě sice chvíli hrálo, ale bílý pak přehlédl navíc figuru, partii vzdal a já se utíkal podívat na Patrika.

Nádhera. Patrik měl v té chvíli již vyhranou pozici. Prosazoval posledního pěšce králem, jezdcem a věží, bílý už měl jen věž. Patrik výhodu uplatnil bez problému. Zahnal bílého krále až na první řadu a když už se chystal vyšachovat soupeři věž, bílý se vzdal. No, udělal mi radost, kluk ušatá.

Éčko tak remízovalo v prvním kole 4:4 uhájilo tak čestný bod ze soutěže družstev pro barvy DDM. Hvězdou zápasu byl nepochybně Patrik Smutný, zatímco Pavel Kunc nebyl příliš vidět.

Poz. autora: Pavel Kunc v tomto zápase vůbec nenastoupil.

Michal, 15.1.2006

DDM Praha 6 E - Alfa Praha (ŠKMF) B4 : 4
1. černýHacaperka Michal1 909Boháč Jaroslav1 9891 : 0
2. bílýKaprálek Martin1 713Pelc Libor1 6781 : 0
3. černýKokštein Vlastimil1 567Opletal Mojmír1 6911 : 0
4. bílýMojžíš Martin1 437Otcovský Jan1 6720 : 1
5. černýSmutný Patrik1 350Porjes Ladislav1 6041 : 0
6. bílýSmutný Norbert1 466Dvořák Aleš1 6110 : 1
7. černýFrühauf David Kudrna Zdeněk 0 : 1
8. bílýŠpolc Martin Vohralík Vítězslav 0 : 1

♖♘♗♕♔♙♟♚♛♝♞♜ | Copyright © 2001-2024 ŠK DDM Praha 6 | 📧    Facebook  Ikona DDM